Ziua Eroilor sărbătorită la catedrala episcopală "Sfânta Vinere" din Zalău

Ziua Eroilor a fost marcată la catedrala episcopală "Sfânta Vinere" din Zalău, printr-un ceremonial militar-religios, precedat de depuneri de jerbe de flori în cimitirul eroilor români şi sovietici din municipiu. După ce oficialităţile au depus jerbe la cimitirul eroilor, evenimentele de marcare a Zilei Eroilor s-au mutat la catedrala "Sfânta Vinere" din Zalău unde, la ora 12.00, s-au tras clopotele timp de un minut în amintirea color care s-au jertfit de-a lungul timpului pentru pentru libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

Festivitatea a continuat cu slujbă de pomenire a eroilor neamului, cu participarea episcopului Sălajului, preasfinţitul părinte Petroniu Florea, urmată de depuneri de coroane de flori de către reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, la monumentul eroilor integrat în structura catedralei episcopale şi discursuri ale oficialităţilor. "Dacă vă cunoaşteţi istoria, dacă vă cunoaşteţi trecutul cu siguranţă veţi şti încotro să mergeţi" le-a transmis prefectul Florin Florian tinerilor prezenţi la manifestările dedicate Zilei Eroilor.

În cadrul manifestării a fost lansat şi volumul "2018 - Unitate, Realitate, Promisiuni" editat de Biblioteca Judeţeană Sălaj. Festivităţile s-au încheiat cu defilarea gărzii militare în acordurile Fanfarei Promonada, a Casei Municipale de Cultură Zalău.

Manifestările dedicate Zilei Eroilor au fost organizate de filiala Sălaj a Asociaţiei Naţională Cultul Eroilor "Regina Maria" în parteneriat cu Instituţia Prefectului, Primăria Zalău şi Consiliul Judeţean Sălaj.

Adauga comentariu