Zilnic în teren pentru prevenirea răspândirii noului virus

Polițiști, jandarmi și polițiști locali desfășoară în continuare activități de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Peste  de sancțiuni contravenționale au fost aplicate. 

La data de 24 noiembrie a.c., echipele de control au  verificat cu privire la respectarea măsurilor impuse 2236 de persoane, 162 mijloace de transport persoane, dintre care 112 au fost mijloace de transport public în comun. 
De asemenea au fost verificate și 113 societăți comerciale, dintre care 62 au fost restaurante/terase/alte medii de interes.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 120 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 98 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 22 pentru lipsa declarației. 

La activitățile desfășurate, polițiștii au fost sprijiniți de jandarmi și polițiști locali. Abateri de la normele impuse au fost constatate și de colegii de la jandarmi. Aceștia au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, dintre care șase pentru nepurtarea măștii de protecție și opt pentru lipsa declarației.  Alte  patru amenzi au fost aplicate de polițiștii locali, două dintre acestea au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și două pentru lipsa declarației. 

Totodată, au fost desfășurate și 11 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost aplicate 117 sancțiuni contravenționale.

Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la suma de 40500 lei. În activități au fost angrenați  93 de polițiști, 90 jandarmi și 22 polițiști locali.

Forțele de ordine vor fi permanent la datorie și nu vor tolera nicio abatere de la normele legale.

Adauga comentariu