Ziar de Hunedoara, al 10-lea ziar online din reteaua PRESA BUNA, cea mai mare retea de ziare locale din istoria Romaniei. S-a lansat un soft de uz intern pentru monitorizarea celor mai relevante pagini de Facebook din Romania

Odata cu lansarea publicatiei Ziar de Hunedoara, reteaua Presa Buna ajunge la 25 la suta din potential, proiectul urmand sa devina cea mai mare retea de ziare locale din istoria Romaniei.

Livia Botici, jurnalista cu multa experienta in presa scrisa, va fi redactorul-sef al editiei, avand misiunea de a crea o echipa si de a implementa strategia editoriala ce a consacrat deja celelalte ziare in judetele in care activeaza.

Jurnalistul Liviu Alexa, initiatorul si proprietarul proiectului, e in cautare de jurnalisti in toata presa locala din Romania:

"Un sfert din proiectul Presa Buna este lansat. Nu e rau pentru 7 luni, dar vreau sa ajungem macar la 20 de judete pana la finalul anului. Piedica cea mai mare o reprezinta faptul ca nu gasim jurnalisti care sa isi doreasca sa munceasca. Platim foarte bine, nimic nu e la negru, oferim libertate editoriala deplina, cu toate acestea cei mai multi dintre jurnalisti se multumesc cu jobul lor actual, in redactii moarte, prost platiti si umiliti profesional.

In ceea ce ma priveste, bucuria de a vedea cum evolueaza acest proiect este imensa. Oamenii care trudesc la el sunt jurnalisti adevarati, pasionati, inteligenti, muncitori, nu fac acum PR ca sa ii complimentez gratuit, asta e adevarul. Producem continut relevant, stiri, reportaje, anchete, iar cel mai important este ca acest continut este ORIGINAL in marea lui majoritate. Va dati seama ce interesant va fi cand vom avea 40 de judete? Va fi o pepiniera imensa de subiecte originale si exclusive pentru postul de stiri national NCN.

Tot in aceasta perioada, pornind de la o idee mai veche de a mea, am dezvoltat cu o echipa de programatori o aplicatie interna de monitorizare a continutului pus de romani pe Facebook, scanabil dupa cuvinte cheie. Nu vreau sa dau mai multe amanunte, dar va spun ca ea functioneaza deja in beta si ne arata ceva incredibil: cum gandeste Romania la ora x, adica e un instrument fantastic de analiza si de macro date. Apare subiectul X pe agenda romanilor? Stim ce gandesc ei in instanta de cateva minute.

Monitorizarea o facem si dupa cuvinte cheie gen "Lidl", ca sa dau un exemplu. Iar aici ideea mea devine si mai interesanta. Softul pe care l-am realizat ne alerteaza daca un roman a pus sa zicem un video cu un soricel in rafturile de la Lidl, e un exemplu ipotetic, sunt mare fan Lidl. Ei bine, in acel moment, contactam persoana care a pus filmuletul, negociem cu el sa isi retraga videoul de pe wall si sa ni-l vanda noua in exclusivitate, fara sa mai aiba alta expunere decat cea cu watermark NCN. Astfel, vom avea la prima mana, inaintea tuturor televiziunilor si ziarelor toate aceste informatii si filmulete cu potential extrem de viralizare, iar lucrul asta ii va obliga pe toti sa ne citeze sau sa faca display acestor filme cu logoul NCN pe ele. Am fost mereu un vizionar in presa, fiindca sunt pasionat de ea, dar cred ca aceasta aplicatie e cu adevarat una dintre cele mai bune idei pe care le-am avut vreodata despre viitorul presei", spune Liviu Alexa.

 

In acest moment, din reteaua PRESA BUNA fac parte:

Stiri de Bistrita

Ziar de Arad

Stiri de Focsani

Ziar de Cluj

Stiri de Arges

Stiri de Iasi

Ziarul de Craiova

Ziarul de Salaj

Ziar de Gorj

Ziar de Hunedoara

Adauga comentariu