Zece persoane din localitatea Hereclean au fost evacuate temporar din cauza inundațiilor. Pompierii intervin la această oră în Recea, Pericei și Var

Pompierii sălăjeni intervin la această oră în localităţile Recea pentru scoaterea apei din beciuri, la Pericei pentru scoaterea apei de la un operator economic inundat şi în localitatea Var pentru scoaterea apei dintr-un beci inundat. Ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice periculoase Cod Galben şi Cod Portocaliu emise ieri de meteorologi, pompierii sălăjeni au intervenit în localitatea Vârsolţ unde au fost patru case şi 15 curţi inundate și în localitatea Recea, trei case şi 20 de curţi inundate.

În localitatea Hereclean, zece persoane au fost evacuate temporar, două case, un magazin, parterul unui bloc de locuit și șase curţi au fost inundate. Două instituţii au fost afectate, școala gimnazială nr. 1 şi clădirea Primăriei din Hereclean, iar DN 1 F pe aproximativ 50 de metri a fost blocat blocat timp de o oră din cauza revărsării apei din Valea Recea. În localitatea Crasna au fost 15 case şi 50 de curţi inundate, străzi blocate pe aproximativ 1 km timp de două ore din cauza revărsării apei, în localitatea Boghiş au fost cinci case şi 15 curţi inundate, în localitatea Bozieş o casă şi 20 de curţi inundate, iar în Şimleu Silvaniei au fost evacuate animale dintr-o anexă şi bunuri materiale din anexa unei alte locuinţe. Din fericire, nu au fost semnalate victime omeneşti.

Adauga comentariu