Zece minciuni memorabile spuse de politicienii din Salaj

Ziarul de Salaj va prezinta astazi o analiza cu zece minciuni memorabile spuse de politicienii din Salaj. Cu siguranta fiecare dintre dumneavoastra va amintiti cel putin de una din acestea.
 

1. Aeroportul - Tiberiu Marc, presedinte PSD Salaj

Povestea aeroportului din Salaj a inceput in 2008. In anul 2010 insa subiectul a inceput sa tina prima pagina a ziarelor locale. Presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc declara atunci pentru presa locala ca a primit o oferta de la Consiliul Judetean Cluj pentru a se asocia. Aeroportul din Salaj, in conceptia lui Marc, urma sa se extinda pe 300 de hectare si sa aiba 10 piste. Au trecut opt ani, iar Consiliul Judetean Salaj incearca sa uite povestea.

2. Bazin de polo si stadion de 7.000 locuri - Radu Capilnasiu, ex-presedinte PNL Salaj

O alta "legenda urban" il are la baza pe Radu Capilnasiu, primarul Zalaului din 2004 pana in 2016. Liderul PNL Salaj a construit o poveste frumoasa, demna de adormit zalauanii care au mers la vot. Din 2011 dateaza aceasta poveste. A fost apoi reluata de n ori si folosita inclusiv in campania electorala din 2016. Radu Capilnasiu promitea ca va face in Zalau, daca va mai iesi primar, un cartier "Dumbrava Vest" unde va ridica un stadion cu 7.000 de locuri, un bazin de polo si o sala polivalenta. Au trecut 7 ani, dar parca liberalii ne-ar mai pacali cu povestea.

3. "In Salaj avem drumuri ca in Austria" - Gheorghe Pop, senator PSD Salaj

Nu puteam sa-l uitam pe Gheorghe Pop, senatorul ales pe listele PSD Salaj. Despre afirmatia lui nici nu avem ce sa comentam, amintim doar ca a fost spusa in campania electorala pentru alegerile parlamentare din 2016, in direct, in timpul unei dezbateri electorale.

4. Strada de legatura intre cartierul Sarmas si Meses - Dorel Labo, fost viceprimar in Zalau, acum consilier local PNTCD

In campania electorala de la localele din 2016, pe cand candida de primar, consilierul local al PNTCD, Dorel Labo ne spunea ca "este nevoie de o stradă de legătură directă între cartierul Sărmaş şi drumul care duce la Cluj, spre Meseş. Tot pe aceste traseu poate fi făcut un parc cu o pistă adecvată pentru biciclişti". E drept, a trecut "mult timp" de atunci, de aceea nu s-a mai auzit nimic in Consliul Local Zalau despre acest subiect, desi domnul Labo este acolo, ales prin votul zalauanilor.

5. Reabilitare Cinematograf Scala, realizare tronson II sosea de centura

Nu am trecut niciun nume de politician care ne-a promis reabilitarea Scala sau realizarea centurii pentru ca ar fi prea multi de insirat. Ce stim este ca din anul 2005 Cinematograful este inchis, iar din 2008 se tot promite redeschiderea lui. De varianta ocolitoare nu mai amintim pentru ca s-a scris atat pe marginea acestui subiect, si tot in stadiul de scris subiecte de presa a ramas.

6. Parcare supraetajata in Zalau - Ionel Ciunt, Gheorghe Stanciu

Atat Gheorghe Stanciu cat si Ionel Ciunt au vorbit in campania electorala despre realziarea unei parcari supraetajate in oras. Nu vom lua in calcul afirmatia domnului Stanciu, pentru ca el abia a strans peste o mie de voturi, insa vom reda declaratia domnului Ciunt, devenit primar al Zalaului. "Mai întâi o să încep cu parcările din zona spitalelor, de amenajare parcări supraterane și subterane, în zona piețelor și a unităților de învățământ", spunea Ciunt in campania electorala. Minciuna este ca nu a inceput cu realizarea parcarii de la Spital, insa, Ionel Ciunt mai are doi ani de mandat, poate ne surprinde.

7. Acoperirea vaii Zalaului - Ionel Ciunt, Dorel Labo

S-a tot vorbit si pe marginea acestui subiect. In campania electorala si Ionel Ciunt si Dorel Labo ne spuneau cum vor acoperi ei Valea Zalaului pentru a realiza noi locuri de parcare. Tot la capitolul povesti am ramas. Dar...la fel ca in cazul parcarii supraetajate, sa le dam timp, mai au doi ani de stat in Primaria Zalau.

8. "Nu mai candidez la functia de primar in Zalau" - Radu Capilnasiu

Aceasta este minciuna care a ingropat PNL Zalau la alegerile locale din 2016. Radu Capilnasiu a tinut-o una si buna ca nu va candida. Ne-a spus asta timp de cateva luni, iar Valer Crisan a fost scos in fata drept candidatul PNL la functia de primar. Radu s-a razgandit, a schimbat candidatul, iar rezultatul a fost un esec total.

9. Vagon cuseta la trenul Zalau - Bucuresti si modernizarea Garii Jibou - Liviu Balint, PSD, PMP

Liviu Balint deputat PMP, trecut la PSD, sustinea anul trecut ca din decembrie 2017 vor circula vagoane cuseta la trenul Zalau - Bucuresti. Suntem deja la mijlocul anului 2018, dar vagoanele nu sunt nicaieri.

10. "Nu am negociat posturi" - Liviu Balint

Liviu Balint a migrat politic de la PMP la PSD cu scandal. In momentul plecarii din PMP, Eugen Tomac a sustinut ca Liviu Balint pleaca pentru ca a negociat sefia Ambulantei Salaj pentru nevasta lui. Balint a sustinut atunci ca nu a negociat nicio functie. "Legat de zvonurile aparute cum ca as fi negociat anumite posturi, vreau sa precizez clar ca nu am avut nici o discutie cu vreun reprezentant al puterii legat de aceste lucruri", spunea Balint. Uite ca dupa cateva luni de la acest scandal Narcisa Balint, sotia, a ajuns manager la Serviciul Judetean de Ambulanta Salaj.

 

 

Comentarii

tefacidecacat

06.06.2018 17:05

eduard te faci de rahat... stiu sigur ca nu vei publica comentariul deoarece tu nu acepti alta parere decat pe a ta. este evident cu aceste articole ca vrei sa il murdaresti pe Balint si toti stiu ca ai luat o paine de la el. ar fi bine sa termini cu aceste articole pana nu cazi de tot in rahat. Domnul sati ajute

Adauga comentariu