Zălăuanca cu vocea de aur. GEANINA SABOU s-a făcut cunoscută și în Dobrogea

Geanina Sabou este o tânără din Zalău, interpretă de muzică populară, care are o scensiune fulminantă în muzica tradițională românească. 

Născută pe 8 ianuarie 2000, Genina Sabou a început să cânte încă de mică, instrumentul care a determinat-o să îndragească muzica fiind vioara. Tânăra solistă de muzică populară este încă din clasa întâi, eleva Liceului de Arta " Ioan Sima", în prezent fiind clasa a XII - a. Cel care s-a ocupat de inițierea în muzică a Geninei Sabou este tocmai directorului liceului, Titus Cîmpean. Geanina Sabou studiază în prezent muzica vocală tradițională sub îndrumarea porfesoarei Sanda Pușcaș. 

Solista de 18 ani din Zalău a reușit să se facă cunoscută chiar și pe plaiurile Dobrogei, la Mangalia. Zălăuanca a participat luna trecută la prestiogiosul festival Național de Folclor pentru copii și tineri interpreți al cântecului și dansului popular " Dobroge, Vatra De Folclor". Cum nu putea să se întoarcă la Zalău cu mâna goală, Geanina Sabou a obținut Trofeul festivalului, fiind aplaudată la scenă deschisă de publicul dobrogean. Acesta nu este singurul trofeu obținut de artista din Zalău în acest an. A obținut locul unu la Festivalul "La Fântâna Dorului" Șimleu Silvaniei, locurile doi și trei la Concursul National " Viva La Musica" Zalău, respectiv la Festivalul-Concurs Județean al dansului popular " Dor de cantec și de joc" Banișor. De asemenea, la Festivalul-Concurs de Interpretare a cântecului popular " Mandru Cântec Sălăjean" Zalau a obținut locul trei și o mențiune.

Geanina Sabou este și o dansatoare pricepută, ea face parte din Ansamblul folcloric “Meseşul Junior” al Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj unde instructori sunt Paula Taloș Pop și Radu Mureșan.

Pe viitor, Geanina Sabou are gânduri mărețe, vrea sănătate și o facultate de muzică.

”În viitor vreau să fiu sănătoasă, să pot termina Liceul după care să ajung la o facultate de muzică. De asemenea vreau să păstrez cât mai mult timp posibil cântecul și dansul popular din Sălaj”, spune Geanina Sabou.

 
 


 

Adauga comentariu