”Vizită” surpriză făcută de procurori la mai multe instituții de învățământ. Inspectoratul Școlar Județean și CNS Zalău pe listă

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj-Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, au efectuat joi, 7 februarie 2019, cinci percheziţii la sediul unor instituţii, într-o cauză penală ce vizează mai multe infracţiuni.

În acest context, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj-Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, au efectuat cinci percheziţii la sediul unor instituţii, de pe raza judeţului Sălaj, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind comiterea unor infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, fals în declaraţii, fals intelectual şi uz de fals.

Potrivit unor informații primite de Ziarul de Sălaj de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău perchezițiile au fost efectuate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, Colegiul Naţional “Silvania” Zalău, Şcoala Gimnazială “Porolissum” Zalău, Şcoala Gimnazială Stîrciu şi Şcoala Gimnazială nr.1 Horoatu Crasnei.

”Urmărirea penală a fost începută în rem (pentru faptă). Infracțiunile sunt fals material, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals. Mai mult este vorba despre documente care au stat la baza dosarelor privind gradații de merit”, ne-a precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău. 

Inspectorul Școlar General, Maria Pop a spus pentru Ziarul de Sălaj că procurorii au ridicat în urma perchezițiilor de joi mai multe dosare de gradații aflate în arhiva Inspectoratului Școlar General. 

”Procurorii au ridicat dasare de gradații care se află la noi în arhivă. În momentul în care colegii profesori își întocmesc acele dosare de la școli se aduc la noi și se păstrează în arhivă. Am citit și noi în presa locală că se fac cercetări, probabil există o plângere. Ne pare rău că sistemul de învățământ este pus într-o asemena lumină când eu știu că și colegii de la CNS Zalău sunt cu cele mai bune rezultate pe toate rezultatele. Eu sper să fie doar răutăți și tot ceea ce s-a trecut în acea plângere să nu fie adevărat. Colegii mei profesori când își întocmesc dosarele sunt responsabili pentru ceea ce fac”, ne-a declarat Inspectorul Școlar General, Maria Pop. 

Din probatoriul administrat până în prezent a reieşit că faptele ar fi fost comise în perioada 2016-2018.

 


Adauga comentariu