Viitorul sună bine pentru copiii din Mirșid. Primăria a construit un centru de zi

Primăria Mirșid a finalizat o investiție extrem de importantă pentru copiii care provin din familii nevoiașe de pe raza comune. Primul centru de zi pentru copii și-a deschis ieri porțile după o lungă asteptare, dar și după un efort mare făcut de primarul  Călin Bereschi și a echipei din administrația locală.

Un număr de 25 de copii cu vârsta între 6 și 11 ani vor beneficia acum de serviciile acestui ”After-school”, iar programul va fi unul complex. După orele de la școală, copiii vor primi asistență pemtru efectuarea temelor, o masă caldă și vor desfășura o serie de activițăți extrașcolare. 

 ”În anul 2009, când noi am inițiat un proiect integrat pentru fonduri europene, prin Fondul European de Dezvoltare Rurală, trebuia să avem și o parte socială în documentație. Așa am decis să facem acest centru. De ce am ales acest loc? Pentru că este foarte aproape de școală, foarte aproape de dispensarul uman. Dacă în cinci ani nu va funcționa cum trebuie, avem posibilitatea să schimbăm destinația construcției. Poate fi o clinică, poate fi altceva. Deocamdată, destinația construcției este pentru învățământ și îmi doresc din suflet să funcționeze. Pentru aceasta, vă rog pe dumneavoastră, dragi părinți, să-i lăsați pe copii la programul prelungit. Să fiți partenerii noștri, să înțelegeți că aici copiii au asistență pentru temele școlare, vor face diferite activități, au o masa caldă asigurată în sistem catering. Au jucării, au spații de joacă, au tot ce le trebuie. Clădirea este deosebită, are o arhitectură creată de doi studenți. E ceva aparte pentru zona noastră. Ne-am străduit mult până să putem demara activitățile aici. Iată că au trecut 12 ani de la primele demersuri pe care le-am făcut și, pentru mine, e un vis împlinit.

Le mulțumesc pe această cale tuturor celor care au contribuit pentru a da startul activităților din centru, spre binele comunității noastre. Dacă vom avea solicitări mai multe, pentru că există și părinți care muncesc și vor să își știe copiii în siguranță până când se întorc de la muncă, vom face două grupe și să dea Dumnzeu să ne extindem. Nu avem pretenția să scoatem din școală doar ingineri, doctori, arhitecți, însă copiii au nevoie măcar de studii medii chiar și pentru un permis de conducere. De aceea, vă rog, aduceți copiii la școală, că-i spre binele viitorului lor”, a spus Călin Bereschi.

Lucrările efective pentru acest centru de zi au început în anul 2015, după mai bine de 6 ani de la primele demersuri făcute de primarul Călin Bereschi. Investiția se ridică la suma de 850 de mii.

Centrul de zi este situat la ieșirea din satul Mirșid spre Popeni, foarte aproape de Școala Gimnazială. Centrul va funcționa în intervalul orar 12.00-16.00.

 

Adauga comentariu