VIDEOREPORTAJ: Zalău, un oraș BLOCAT de zăpadă. Călin Forț, "eroul" serii - a dirijat circulația în lipsa Poliției Rutiere, a gestionat întârzierile autobuzelor și a mobilizat echipajele de deszăpezire

Prima ninsoare a pus în dificultate autoritățile județene, dar și pe cele din Zalău. Primele probleme în trafic au apărut la ora 15 când Meseșul (E81 / DN1F) a fost curățat deficitar, iar unele mașini au tras pe dreapta. 

La ora 16.30 cele mai importante străzi din oraș au fost blocate, iar Primăria Zalău a recunoscut că sunt blocaje. Peste câteva minute se pune în aplicare planul ZERO de deblocare a orașului. Ies printre muncitori directorii din Primărie. 

Cei mai activi au fost Călin Forț, ex-secretar de stat, actual administrator public al județului și viceprimarul Bălăjel. Dacă viceprimarul s-a limitat doar la a dirija echipajele Citadin, Forț s-a pus serios la treabă. 

Acesta a flat că Poliția Rutieră are un singur echipaj pe Zalău, și acela plecat spre Crișeni, astfel că alături de foștii colegi de la Serviciul de Drumuri Naționale s-a pus pe treabă. A mers pe Meseș unde a deblocat TIR-uri, a gestioant Poliția Locală, în lipsa lui Horvat (șeful Poliției Locale) care a plecat acasă și și-a lăsat echipajul de la rutieră pe Meseș când tot orașul era paralizat, a gestioant alături de Alin Oros (directorul Transurbis) problemele cu întârzierea autobuzelor și a oferit sprijin la Citadin. 

Adauga comentariu