VIDEOREPORTAJ. Satul IZOLAT din Sălaj unde 105 oameni l-au ales duminică pe Dumnezeu președinte

Într-o secție de votare care arată ca după bombardamentul nemțesc din Al Doilea Război Mondial, 105 oameni au votat duminică cu Dumnezeu. Pentru că în partide și-au pierdut de mult timp încrederea, dar nici Dumnezeu nu mai știe dacă îi poate salva, așa că s-au resemnat cu gândul că s-au născut izolați și vor ajunge la cele veșnice tot izolați.

Lucrările la un pod peste Someș au început anul trecut. Și așa au rămas, începute. Promisiunile au curs din 1989 până acum. Toate doar în acei ani când se alegea fie primarul, fie parlamentarul, fie președintele. În rest, fiecare pe cont propriu.

Totuși, satul Turbuța este la doar 5 kilometri de Jibou.

Și totuși... o clădire improvizată, cu tencuială care stă să cadă și cu geamuri lipsă ține locul unei secții de vot. Voturile au fost și ele cărate în sapte de membri comisiei peste râul Someș pe aceeași punte de fier construită de săteni din banii lor pentru a putea ajunge între oameni.

Dacă se abate o nenorocire asupra satului, aia e. Ambulanța vine doar până la pod, Poliția doar până la pod, Pompierii trec cu bacul. Asta dacă nu se stinge focul mai repede sau dacă nu îl sting sătenii cu apa ce curge din belșug pe Someș.

Așa arată o Românie normală, vorba lui Iohannis, în 2019. 

Adauga comentariu