VIDEOREPORTAJ. Sălăjeni UMILIȚI de Consiliul Județean

Plătesc taxe și impozite, dau dări către stat și s-au ales cu... promisiuni. Din patru în patru ani liderii județului, în frunte cu Tiberiu Marc, le promit că viața lor nu va mai fi un chin; la fel face și primarul comunei, Simion Rogoz (PNL). 

Localnicii din comuna Zalha sunt însă sătui până peste cap de promisiuni de la autorități. Problema comunității este drumul care îi ține izolați. Deși este drum județean, DJ 108S nu a văzut niciodată asfaltul.

Aflat în administrarea Consiliului Județean Sălaj, drumul nu a fost niciodată asfaltat. Sătenii sunt pur și simplu umiliți și izolați. Din Zalha la Zalău sunt două drumuri. Unul este DJ 108S, iar celălalt traseu este prin DN 1C și DN 1H (prin Șimișna, Rus, Ileanda, Jibou)

Distanța Zalha - Zalău pe DJ 108S este de aproximativ 60 de km, în timp ce pe ruta prin DN 1 distanța se dublează până la aproape 110 km. Ce ar însemna pentru cele o mie de suflete din Zalha asfaltarea drumului județean? Reducerea cu peste o oră a timpului pierdut pe drum spre Zalău. 

Un reportaj de Cristian Bîrjac și Eduard Farcaș

 

 

Adauga comentariu