VIDEOREPORTAJ. Prima fabrică de chipsuri din România a fost deschisă în Sălaj. Tone de chipsuri ajung la export în Austria, unde sunt foarte apreciate

Prima fabrică de chipsuri din România după anul 1989 a fost deschisă în orașul Șimleu Silvaniei. Cel care a avut inițiativa a fost Ovidiu Lăpădat, un om de afaceri foarte modest din județ. 

A început afacerea în 1990 când cumpăra cartofi din târg. Mergea după ei cu un Trabant, după care lega o remorcă. Treptat, a devenit o afacere profitabilă. Investitorul susține că cel mai greu i-a fost atunci când a tebuit să le explice cumpărătorilor ce sunt acelea chipsuri, pentru că nu se prea găseau înainte în România. Scria pe etichetă în loc de chipsuri - cartofi prăjiți cu sare - iar astfel produsul a avut mare succes.

După anii 2000 fabrica s-a extins și a ajuns la Zalău. Patronul a rămas același tip modest și lucrează cot la cot cu angajații. Acum fabrica are un succes impresionant. Livrează pentru magazine din toată România.

Din cauza prețului, patronul susține că nu vrea să intre în marile lanțuri de magazine. A avut diferite negocieri, dar a refuzat. Vrea ca el și angajații să ducă un  trai decent și să-și permită să le ofere un salariu bun. 

Chipsurile din Zalău se produc doar din ingrediente naturale, iar gustul se simte. 

Acum, la aproape 30 de ani de la deschiderea fabricii, chipsurile de Zalău au ajuns să fie exportate în Austria. Tone de chipsuri din Zalău se produc sub un brand austriac, iar vânzările în țara europeană înregistrează record după record. 

 

Adauga comentariu