VIDEOREPORTAJ. La o sută de ani, economia Sălajului este o RUINĂ

Gara din Jibou este exemplul perfect care arată cum a fost ruinată de timp și de nepăsare econommia județului Sălaj. Gara nu este un exemplu unicat, însă prezintă perfect dezastrul economic.

Ceea ce puteau fi garnituri de tren moderne, atât de marfă cât și de călători, au devenit loc de relaxare pentru șobolani, șoareci, șerpi și hoți. 

Gara din Jibou era cândva un important nod feroviar care făcea legătura între nordul României și restul țării. Astăzi, gara adăpostește sute de trenuri-fantomă trase la marginea căii ferate, distruse de timp și de hoți.

Inclusiv clădirea gării se află într-o stare avasată de degradare, iar întreg peisajul arată cum o economie înfloritoare - cea a transportului feroviar, a ajuns o ruină atât în Sălaj cât și în întreaga Românie.

Gara din Jibou a luat naștere la finele secolului al XIX-lea, ca o consecință a industrializării Transilvanie. Clădirea vechii gări a fost ridicată în 1890, an în care a fost inaugurată și calea ferată Dej - Jibou - Zalău. Linia ferată a fost peste cinci ani prelungită până la Baia Mare.

După Marea Unire din 1918, în condițiile intensificării traficului feroviar, atât de persoane cât și de marfă, Gara Veche nu mai făcea față. Așa că autoritățile române au dezvoltat un proiect prin care era prevăzută construirea unor stații CFR impunătoare, care să satisfacă cerințele vremii.

Gara din Jibou a fost modernizată și realizată după model german, ca de altfel încă vreo 120 din țară. Construcția a început în anul 1924 și s-a finalizat în 1927. 

Prin această gară treceau importante trenuri de marfă care duceau în Europa sarea Dejului, petrolul Suplacului de Barcău sau cărbunele de la Sărmășag. 

Astăzi, la o sută de ani de România, gara a ajuns o ruină. Peisajul este unul îngrozitor. Doar hoții mai mișună prin trenurile abandonate, furând câte un cablu din vagoane sau ce mai poate fi refolosit. În rest... timpul și nepăsarea și-au spus cuvântul. Iar pe subiectul acesta s-a vorbit de ani de zile, s-au făcut sute de promisiuni, însă toți cei care au ajuns în funții, nu au mai făcut nimic pentru a repune pe picioare ceea ce era odinioară gara modernă de la Jibou, un motor al economiei feroviare.

 

 

Adauga comentariu