VIDEO. USR Sălaj nu intenționează să se alieze cu PNL. Președintele USR Sălaj, Cristian Viașu: ”La scorul pe care l-am obținut, PNL ar trebui să susțină o candidatură al unui reprezentant al Alianței”

Alianța 2020 USR PLUS a câștigat alegerile în județul Sălaj cu 25,4%, urmată de PNL cu 24,1%, UDMR cu 20,2% și PSD cu 16,3 la sută. USR PLUS a câștigat și în municipiul Zalău cu un procent de 43,6%, urmat de PNL cu 16,6 la sută, PSD 13,7 la sută și UDMR cu 10,7 procente. Președintele USR Sălaj, Cristian Viașu a declarat, surprins de scorul pe care l-a obținut Alianța în Sălaj că PNL ar trebui să susțină o candidatură al unui reprezentant al USR PLUS. 

Având în vedere scorul care l-am obținut ca și Alianță și diferența mare pe Zalău, cred că ar fi bine ca PNL să susțină o candidatură al unui reprezentant al Alianței. Voturile totale obținute de USR PLUS pe Zalău au fost mai multe decât cele ale următorilor trei competitori, PNL, PSD și UDMR”, a subliniat Cristian Viașu 

Obținând un scor la care evident nu se așteptau, membrii USR Sălaj se adresează sălăjenilor interesați să intre în rândurile USR. Informații obțin la telefon 0738/841877 sau se pot înscrie online pe adresa: https://www.usr.ro/inscriere/

Totodată, Alianța 2020 USR PLUS cere demisia ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, pe motivul desfășurării incorecte a votului de duminică din diaspora, unde românii au stat la cozi interminabile penntru a-și exercita dreptul de vot. Dacian Cioloș a sunat-o duminică pe Viorica Dăncilă, la ora prânzului, însă premierul a ignorat rugămințile sale de a extinde programul secțiilor de vot din diaspora. Imaginile cu miile de cetățeni umiliți, la fel ca în 2014, arată că se impune introducerea votului prin corespondență. Parlamentarii Uniunea Salvați România - USR au depus un proiect legislativ care ar putea fi adoptat săptămâna viitoare, dacă ar exista voință politică. Îi îndemnăm pe reprezentanții tuturor partidelor politice să-și amintească de misiunea pe care o au în Parlament și să aibă înțelepciunea de a vota un proiect menit să redea drepturile românilor din diaspora. Adoptarea și implementarea sa va elimina birocrația inutilă și va aduce România în anul 2019, într-o lume tehnologizată unde beneficiari sunt cetățenii, spun membri Alianței.

De asemenea, Alianța 2020 USR PLUS oferă asistență juridică românilor care vor să îi tragă la răspundere pe cei care le-au îngrădit dreptul de a vota pentru alegerile europarlamentare. Completați modelul de plângere penală de aici: https://www.usrplus.ro/euro și să trimiteți solicitarea la juridic@usrplus.ro.

Adauga comentariu