VIDEO. Secretul succesului. Cea mai mare păstrăvărie din Europa de Est funcționează într-un sat din Sălaj

Păstrăvăria Sfăraș (comuna Almașu) este cea mai mare din Europa de Est la producția de păstrăv, dar și cea mai mare din România la capitolul capacitate de creștere și procesare a păstrăvului.

Păstrăvăria a luat naștere din dorința unei familii din satul Sfăraș de a consuma pește. După ani de muncă și perseverență, familia a fost contactată de către un investitor din Cluj-Napoca care s-a asociat și a avut o propunere ingenioasă. Accesarea de fonduri europene. În anul 2013 au demarat discuțile, în 2014 lucrările, iar în 2015 a fost finalizată investiția de la Sfăraș. În anul 2015, din datele oferite de la păstrăvărie, unitatea era cea mai mare din Europa de Est la capitolul producție de pește - păstrăv.

La Sfăraș se produc anual sute de tone de părstrăv, care ajung mai apoi în casele românilor. Pița de desfacere este mare. Păstrăvăria deține un magazin propriu în Cluj-Napoca, însă păstrăvul se vinde și în lanțurile de mari magazine din întreaga Românie. Pe lângă această piață de desfacere, păstrăvăria a venit și cu două idei ingenioase - păstrăv viu și păstrăv afumat. Păstrăvul afumat poate fi achiziționat doar din magazinul firmei, în timp ce păstrăvul viu este disponibil în zona comunei Almașu și în fiecare sâmbătă la Zalău.

Povestea succesului de la Sfăraș o puteți viziona în documentarul video realizat de echipa Ziarul de Sălaj.

Adauga comentariu