VIDEO. Scandal MONSTRU la ȘIMLEU între Primărie și un cetățean. Luptă se dă pentru niște GRAJDURI vechi

Un scandal monstru izbucnit de câteva luni în Șimleu Silvaniei, merge mai departe. Șimleuanul Cristian Opris, acuză Primăria că a pierdut o finanțare de 2.035.000 euro din fonduri europene, conform unui proiect aprobat de AFIR din 07.06.2017, pentru a investii într-o fermă. Ultima dispută dintre Primărie și șimleuan s-a disputat ieri, când Cristian Opriș a acuzat instituția condusă de Septimiu Țurcaș de furt și distrugere, după ce mai mulți muncitori au tăiat paratreznetele fermei. 

”ABUZURI făcute sub coordonarea directă a primarului Septimiu Cătălin Turcas, pe timp de pandemie și stare de urgentă. DISTRUGERE ȘI FURT din proprietate privată. Reprezentanții primăriei au adoptat poziția mutului! Nu știu sa răspundă la întrebări doar sa execute ordinele primarului”, este postarea alăturată unui clip pe Facebook, în care se prezintă cum muncitorii au taiat paratreznetele fermei. 

Ieri, la scurt timp după ce au apărut pe Facebook acuzele lui Opiș, a reacționat și primarul Turcaș care a oferit câteva explicații pe marginea acestui subiect. 

”Nu doream să mă adresez acestui individ aici, însă din respect pentru cei care mi-ați scris în privat voi răspunde pentru ultima dată lui Opris Cristian. Orașul Șimleu este proprietarul terenului de pe strada Stadion prin Titlul de proprietate 29265/73549 din anul 2002, întabulat în cartea funciara 54665 in urma sentintei civile 702/2017. Firma Carina Advertaising este proprietara fostelor grajduri “edificate” cum le spune proprietarul. Deoarece un stalp care în trecut a fost paratrăzne punea în pericol rețeaua electrică din zona (putând în orice moment să producă un accident nedorit) a fost înlaturat, scandalul cu care ne-a obișnuit acest individ a venit imediat. Menționez că nici stâlpii electrici, nici fostele paratrăznete nu îi sunt în proprietate. Documente de proprietate are doar pe fostele grajduri care sunt în paragină. Deoarece acest individ a închis accesul ca și cum terenul i-ar aparține (iși pune utilajele și lemnele pe terenul proprietatea Orașului Șimleu Silvaniei fără a avea vreun drept), am depus la Judecatoria Șimleu Silvaniei o acțiune civila în revendicare imobiliara. Ideea de a crește vaci într-o zonă de case a rămas un vis pentru această firmă. In viitor se intenționează concesionarea acelui teren tinerilor care se stabilesc în oraș, pentru locuri de case”, a explicat Turcaș. 

De asemena, azi în urmă cu câteva ore, Cristian Opriș a revenit și el cu o lămurire referitoare la modul de ”apărare” al primaurlui Turcaș. 

”DRAGI SIMLEUANI, acest individ care a postat pe grupul oficial textul este din pacate primarul orașului Simleu Silvaniei, care dezinformeaza cu nerușinare, într-adevăr Carina Arvertising este proprietara construcțiilor și accesoriilor acestora. Rețeaua Electrica este rețea de incinta și aparține societatii Carina Arvertising conform adresei nr 137/13.02 2019, paratraznetul nu a pus in pericol rețeaua electrica iar dacă o punea era rețeaua proprie la firmei C.A. După cum vedeți din nou încearcă sa se implice in administrarea firmei C.A. cu toate ca nu i-am donat părțile sociale. Este adevărat ca s-a intabulat cu terenul după ce mi s-a emis Certificatul de Urbanism nr. 25, pentru a ma încurca in demersul de a-mi fi finanțat proiectul, in mod abuziv, acest fapt rezultând din încheierea de respingere OCPI nr. 5675/ 28.04.2017 iar certificatul meu de urbanism a fost emis in 20.02.2017.
cest individ, Septimiu Cătălin Turcas, a încercat sa ducă in eroare OCPI Salaj prin declarații și acte false( declarație din 06.03.2017 și certificat fiscal din 28.02.2017) Datorită acestui fapt am pierdut o finanțare de 2.035.000 € investiție in Simleu Silvaniei conform proiectului aprobat de AFIR (fonduri europene) din 07.06.2017. Certificatul de urbanism nr.25 din 20.02.2017 și planșa aferentă vizata de primarie, conținând ceea ce urmează sa se realizeze, rezulta ca la acea data era legal iar după ce am refuzat sa-i donez o parte din firma totul a fost ilegal. Acest individ crede ca orașul Simleu Silvaniei este proprietatea lui”, a tunat Cristian Opiș. 

Adauga comentariu