VIDEO. Revoltă în Aghireș. Oamenii au plătit mii de lei pentru a se racorda la o rețea de apă care nu funcționează

Locuitorii satului Aghireș din comuna Meseșenii de Jos au ajuns în pragul disperării. Sunt și cu banii luați, și fără apă în casă.

Durerea cea mai mare a sătenilor este că fântânile din sat au secat, iar acum nu mai au nicio sursă de apă în casă, doar dacă merg la Zalău. Cei mai mulți și-au cumpărat bidoane și merg în Zalău de unde își duc apă. Când plouă în sat e o sărbătoare pentru că apa de la ploaie o captează și o folosesc apoi la treburile de uz casnic. 

De peste zece ani, Primăria Meseșenii de Jos, condusă înainte de singurul primar din Sălaj arestat - Sandu Bercean (PSD) și acum de fiul acestuia - Bogdan Bercean, a început lucrarea de alimentare cu apă a satului Aghireș. Lucrările s-au terminat teoretic anul trecut când fiecare eprsoană a plătit 1.500 de lei pentru racordare la apă. Sunt persoane și cu mai multe proprietăți sau cu cabane pe dealurile Aghireșului care au ajuns să plătească până la aproape 10.000 de lei pentru racordarea la rețeaua de apă.

Apa a mers în primele zile, apoi, după aproximativ o săptămână întreg satul a rămas fără alimentare. Motivul? Nimeni din sat nu îl știe. 

Firma care a tăiat chitanțe pentru racordarea cetățenilor la rețeaua de apă a fost AYO DHT TECHNOLOGY din Zalău, care are un profit de 81.000 de lei și doar 3 angajați.

Sătenii susțin că anul trecut, după ce fiecare gospodărie a fost branșată la rețea, în Primăria Meseșenii de Jos s-a organizat un mare chef pentru a sărbători aducțiunea de apă. Sătenii susțin că acel chef a fost plătit din banii care au rămas de la plata serviciilor de către cei din Aghireș. 

De mai multe ori sătenii au mers în audiențe la primar, însă acesta a ridicat din umeri.  

Comentarii

Gabriele

12.09.2018 08:28

Este rusinos,un sat asa de aproape de Zalau Fara canalizare ,fara gaz ,fara APA potabila,Nu Mai zic de un Parc de joaca! Aghireseni deschideti ochii la noua alegere!
ATI cazut DIN Lac in Put!

Izabella

14.09.2018 14:43

E pacat pentru Aghires!! Ar trebui ca toti oameni din sat sa intervina! Satul ísta din pacate nu are nimic ! Fara apa, gaz, gradinita si anca cate lipsesc.
I

Ale

13.09.2018 23:33

Cum i turcu și pistolul! Berceanu bătrânu, sau tânărul, tot un drac! Bani să iasă și voturi!

Adauga comentariu