VIDEO: Redactorul sef de la Ziarul de Salaj, agresat de un jandarm in fata Tribunalului, pe domeniul public. Conducerea institutiei a demarat o ancheta interna. Cine ii educa pe ghiolbanii din Jandarmerie?

Redactorul sef al publicatiei Ziarul de Salaj, Eduard Farcas, a fost agresat astazi, 14 mai, in jurul orei 13.20 in fata Tribunalului Salaj, in timp ce se afla pe domeniul public si isi facea meseria de jurnalist

In timp ce colegul nostru fotografia panoul informativ despre santierul in lucru - de extindere a Palatului de Justitie - de pe trotuar, fara a incerca sa intre in perimetrul Tribunalului sau fara a incalca legislatia Romaniei,  plutonierul Ioan Mastan a iesit furios din cladire si l-a agresat verbal.

Vigilent, colegul nostru a pornit camera video de la telefonul mobil si a filmat intreaga scena de dupa iesirea furioasa a plutonierului. Se vede clar din imagini cum jandarmul furios il opreste pe colegul nostru sa fotografieze cladirea Tribunalului de pe domeniul public.

Noi nu am vrut sa credem ce se aude prin oras, ca jandarmii nu se stiu comporta cu cetatenii, insa incepem sa le dam crezare gurilor rele care barfesc Jandarmeria.

Sau...ce este de ascuns pe acea tabla care informeaza cetatenii despre santierul in lucru de la Tribunal? Aveti ceva de ascuns? Va deranjeaza ca presa isi face cu adevarat meseria? 

Daca colegul nostru se afla pe cealalta parte de drum si fotografia institutia, ce facea domnul plutonier? Isi parasea postul si trecea drumul sa vada cine se incumeta sa fotografieze grandiosul "Palat de Justitie", unde fie vorba intre noi, se aude ca se ascund ceva protocoale

Tinem sa mentionam ca nu era niciun indicator care sa arate ca fotografiatul este interzis, cu atat mai mult cu cat colegul nostru se afla pe domeniul public si s-a legitimat cu legitimatia de jurnalist!

L-am contactat si pe Adrian Cigaran, inspectorul sef de la Inspectoratul de Jandarmi Salaj sa-i cerem un punct de vedere.

"Vom demara o ancheta interna pentru a vedea daca colegul nostru a gresit. Daca a gresit va fi tras la raspundere. Nu pot sa va spun acum nici daca a gresit, nici daca a procedat corect", ne-a spus inspectorul sef.

Totodata, colegul nostru Eduard Farcas a trimis si o solicitare catre IJJ Salaj pentru a fi luate masurile necesare in acest caz.

Consideram ca nu toti jandarmii sunt ghiolbani, de aceea, cerem ca Jandarmeria Salaj sa spuna PUBLIC ce sanctiuni a luat in acest caz. Nu mai putem tolera abuzurile si inccercarile de  intimidare a jurnalistilor care isi fac treaba fara a incalca legea!    

 

Comentarii

Jăndaru' de la ...

14.05.2018 15:21

A fost țuica slabă.Si eram nervos .

Adauga comentariu