VIDEO. Recepționarea Spitalului de Boli Infecțioase din Zalău s-a făcut la doi pași de un FOCAR de infecție

Spitalul de Boli Infecțioase, parte a Spitalului Județean de Urgență Zalău a fost recepționat ieri. Spitalul a fost renovat aproape complet, iar acum arată ca un hotel de 5 stele. Aici ar putea fi tratați sălăjenii care se vor îmbolnăvi cu noul coronavirus. 

Secția de boli infecțioase a SJUZ – unică la nivelul județului - are o capacitate de 62 paturi, 5 medici și 33 asistenți medicali, infirmiere și îngrijitori, asigurând serviciile medicale și de îngrijire specifice patologiilor tratate de secție (hepatita, rujeola, gripe, HIV SIDA etc), în condițiile crizei sanitare actuale este luată în considerare ca răspuns doar pentru tratatrea patologiilor COVID – 19 (coronavirus), fiind creat și un modul special de Anestezie și Terapie Intensivă pentru pacienții critici (prevăzut a fi dotat cu câte 6 paturi cu saltea antiescară, 6 aparate de ventilație mecanică, alte 10 astfel de aparate fiind prevăzute pentru secția UPU SMURD și ATI ale Spitalului județean, 6 monitoare funcții vitale, 6 infuzomate dar și o stație centrală de monitorizare și una de reducere a presiunii pentru oxigen medicinal), pentru acest modul Consiliul Județean Sălaj mobilizând peste 730.000 lei, mobilierul și echipamentele aferente menționate aflându-se în diverse stadii de contractare/livrare, dată fiind și situația de contractare a pieței de profil în actualul context mondial.

Modulul special de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul secției de boli infecțioase se alătură ca răspuns, în actuala criză sanitară și în contextul în care Spitalul Județean de Urgență Zalău (SJUZ) va prelua și trata potențialele cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), capacităților actuale ale secției de ATI a Spitalului județean și ale celei UPU SMURD, dotarea acestora cu aparate de ventilație mecanică fiind luată în considerare de către Consiliul județean cu peste 100%, respectiv mobilizarea fondurilor necesare și contractarea a 16 noi aparate de acest tip.

Cu o valoare finală a investiției de peste 6.600.000 lei, lucrările de reabilitare și modernizare contractate cu Compania Națională de Investiții, se înscriu în demersurile CJ Sălaj și Spitalului Județean de Urgență Zalău de modernizare și extindere a infrastructurii unității spitalicești – cele mai recente proiecte destinate modernizării infrastructurii ori zonelor funcționale (extindere și modernizare unitatea de primiri urgențe, extinderea pe verticală a ambulatoriului de specialitate, amenajare parcare și spațiu agrement etc.) aflându-se în diverse stadii, cu o valoare ce depășește 33.790.000 lei.

La doi pași se află un focar de infecție

Zielele trecute mai mulți locuitori din zona Spitalului de Boli Infecțioase ne-au atras atenția asupra unui lucru extrem de grav. La doi pași de unitatea spitalicească se află un punct termic care arată ca după război. Atât la exterior, cât și în exterior punctul termic este distrus în totalitate. Mai mult decât atât, interiorul este plin de gunoaie de la moloz, la haine, saltele, peturi de suc și doze de bere, practic este un focar de infecție. 

De asemenea, oamenii ne-au relatat că acolo se strâng mai mulți oameni ai străzii care se droghează cu aurolac și fac tot feluri de lucruri ciudate.

Adauga comentariu