VIDEO. Măsurișul de la Pria "câmpul de luptă" al politicienilor. USR Sălaj acuzații grave la adresa vicepreședintelui PSD Liviu Balint: "Un politician nociv, un traseist politic care și-a bazat discursul pe o minciună"

"Măsurișul Oilor" de la Pria, serbare câmpenească cu tradiție, ce reunește în fiecare an sute de oameni a devenit "câmpul de luptă" al politicienilor sălăjeni, mânați de alegerile din 26 mai să profite de cel mai important eveniment din Sălaj pentru a-și face campanie electorală, fiecare după cum s-a priceput mai bine. Printre politicieni se regăsesc și membrii Alianței USR PLUS 2020 care au distribuit ziare de campanie și au discutat cu oamenii prezenți la eveniment.

"Am transmis mesajul Alianței 2020 USR PLUS de la om la om, nu de la microfon pentru că noi credem într-o altfel de politică: cu omul de rând "pe scenă" și politicianul în public, să asculte! transmit membrii Alianței. 

Surpriza a venit în momentul în care vicepreședintele PSD Sălaj, Liviu Balint aflat pe scenă a declarat adresându-se celor prezenți, mai întâi faptul că își asumă că ai săi colegi din PSD se vor supăra pentru ce va spune și i-a îndemnat pe oameni să participe la vot, iar pe bugetari și pensionari să voteze USR PLUS care abia așteaptă să vină la putere, să taie salariile și pensiile.

"Chiar nu am vrut sa am un discurs politic. Probabil colegii mei din PSD o să se supere pe mine, dar dacă tot suntem în campanie vă spun să ieșiti la vot pe 26 mai, iar cei care lucrează în sistemul bugetar și pensionarii să-i voteze pe cei care se află acolo sus, pe deal, pe cei de la USR PLUS pentru că abia așteaptă să vină la putere să vă taie salariile și pensiile" a declarat Liviu Balint. 

În replică membrii Alianței au precizat că Liviu Balint este un politician nociv, un traseist politic, care s-a plimbat de la PD la UNPR apoi la PMP, iar în prezent este vicepreședinte PSD Sălaj.

"La Pria a urcat pe scenă una dintre cele mai nocive figuri politice sălăjene, vicepreședintele PSD Sălaj, Liviu Ioan Balint, zis Como, traseist politic (PD, UNPR, PMP, actualmente PSD), care și-a bazat discursul pe o minciună: ''USR PLUS va tăia salariile din administrația publică și pensiile". Nu am primit dreptul la replică acolo, însă dorim să îi transmitem public că vom tăia doar pensiile speciale, asemenea celei pe care o va primi domnia sa și alții ca dânsul. Hai să nu mai continuăm să votăm partide care promovează oameni care ne mint în față, fără scrupule și își bat joc de Sălaj și de România! Alianța 2020 USR PLUS nu va tăia pensiile și salariile, Alianța 2020 USR PLUS susține tăierea pensiilor speciale. Mai mult, parlamentarii Uniunea Salvați România au depus un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale, acesta fiind respins de actuala majoritate, din care face parte cu mândrie Liviu Balint!''

Președintele USR Sălaj, Cristian Viașu a declarat că cei aproximativ 40 de reprezentanți ai Alianței USR PLUS 2020 prezenți ieri la Pria au avut un singur scop, acela de a distribui ziarele de campanie și de a discuta cu oamenii despre alegerile de duminică.

"Noi, reprezentanții Alianței am fost prezenți echipați cu însemnele Alianței, conform legilor în vigoare, am fost 35-40 de persoane din partea Alianței cu scopul să discutăm cu oamenii. Au luat cuvântul o parte din reprezentanții partidelor politice. În timpul discursului, Liviu Balint a ținut să arate cu degetul spre grupul nostru care era la o distanță relativ mare de scenă. A ținut să menționeze că dacă oamenii vor vota Alianța, aceasta va tăia pensiile și va avea grijă de salariile bugetarilor. Noi am mers acolo să distribuim ziarele de campanie și să discutăm cu oamenii. Balint a deschis un conflict care nu ar fi trebuit deschis. Dacă vom ajunge la guvernare vom tăia pensiile, dar pe cele speciale, nesimțite. Autoritățile locale au închis discuțiile, înainte să avem dreptul la replică" a subliniat președintele USR Sălaj, Cristian Viașu. 

Contactat telefonic, vicepreședintele PSD Sălaj, Liviu Balint a declarat că nu a mințit cu nimic, doar a susținut declarațiile publice ale celor de la USR care au spus în nenumărate rânduri că nu sunt bani la buget și România trebuie să se împrumute. Liviu Balint a precizat că ieri la evenimentul de la Pria doar a îndemnat lumea să iasă la vot.

"Sunt declarațiile publice ale celor de la USR, că bugetul nu are bani, că ne împrumutăm. Am relatat exact ce au spus ei. Eu doar am îndemnat lumea să iasă la vot"

Discursul vicepreședintelui PSD, Liviu Balint, pe scena evenimentului Măsurișul oilor din Pria

Echipa PSD Sălaj, în frunte cu Cristian Terheș candidat pentru Parlamentul European, deputații Iuliu Nosa și Liviu Balint și vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj Sergiu Panie au fost ieri prezenți la Măsurișul Oilor de la Pria. Cristian Terheș, candidatul PSD la europarlamentare și-a împărtășit oamenilor prezenți, gândurile cu care pleacă la Bruxelles pentru a se bate pentru drepturile și libertățile românilor.

foto: USR Sălaj

Adauga comentariu