VIDEO. INEDIT. Cine este PATRIK BOLDUȚ, puștiul minune al tenisului sălăjean. Cum îmbină școala cu sportul și pe urmele cărui tenisman celebru vrea să calce

Tenisul este un sport foarte complex, iar dacă îl practici cu ambiție poți ajunge pe cele mai înalte culmi ale succesului. Sunt mulți sportivi români care au ajuns sus în acest sport și mulți alții care vor să fie acolo. Este și cazul unui puști zălăuan de numai 10 care practică acest sport. Este vorba de Patrik Bolduț, sportiv pregătit de Sergiu Carp. Patrik are gânduri mărețe și vrea să ajungă sus, acolo unde idolul său în tenis a ajuns deja. Ziarul de Sălaj vă prezintă în exclusivitate poavestea lui Patrik Bolduț, puștiul de 10 ani care în urmă cu câteva zile a jucat o finală la un turneu național. 

Patrik Bolduț s-a născut în 2 ianuarie 2010, la Zalău și la cei 10 ani ai săi este deja un imens talent în tenisul sălăjean. Este elev în clasa a IV-a la Școala Gimnazială ”Simion Bărnuțiu” din Zalău și chiar dacă practică sportul de perfomanță, școală rămâne pentru el pe primele locuri. Fiind dintr-o familie de sportivi, este nepotul campionului în karate, Cristi Bolduț, Patrik a făcut primii pași acum doi ani jumate, pe când avea doar 7 ani și jumătate, vârstă la care unii copii încă se joacă cu jucării. Însă, Patrik a lăsat deoparte jucăriile pentru sport, pentru tenisul de perfomanță și pentru succes. 

”Am încpeut să joc tenis de la 7 ani jumate. Imi place foarte mult acest sport. Jucam foarte mult prin casă, iar tatăl meu juca și el mult tenis și asa m-am decis să practic acest sport. De fapt, eu am vrut să merg la tenis de la 6 ani, însă eram prea mic și nu puteam să joc”, spune Patrik Bolduț, despre primii pași în tenis. 

Elevul lui Sergiu Carp este un talent uriaș la această vârstă după cum ne-au povestit mai mulți antrenori de tenis din Sălaj. Patrik Bolduț are și un motiv bine întemeiat în tenis. Vrea să ajungă un jucător profesionist ATP și mai mult decât atât vrea să-i calce pe urme idolului său, Roger Federer.

”Idolul meu în tenis este Roger Federe pentru tot ce a făcut până acum și pentru stilul său de joc, acea relaxare în timpul loviturilor. Țelul meu în tenis este să ajung un jucător profesionist ATP, iar acest lucru este posbil doar prin multă muncă și seriozitate la antrenamente”, a mai spus Patrik Bolduț. 

Patrik Bolduț a jucat finala unui turneu național cu numărul 1 din România

Zilele trecute, puștiul de 10 ani a participat la un turneu de tenis la Pitești, unde a avut rezultate foarte bune. A reușit să ajungă până în ultimul act, unde a fost învins de Pipie Albert, actualul număr 1 din România la această categorie de vârstă. Patrik spune că a făcut cel mai bun tenis de până acum, însă frica din finală l-a făcut să piardă. 

”Eu am evoluat foarte bine la turneul de la Pitești, însă în finală am jucat cu frică. Mi-a fost teamă că voi pierde la o diferență mare de scor ceea ce s-a și întamplat. Adversul meu a fost mai bun din punct de vedere mental”, a încheiat sportivul lui Sergiu Carp. 

Patrik Bolduț este legitimat la Sergiu Carp Tennis Club și antrenat de Sergiu Carp. Pentru puștiul de 10 ani urmează un adevărat test. În 10 august, la București Patrik vă evolua la Capionatul Național. Patrik Bolduț este pe locul 15 în clasamentul național din peste 300 de sportivi. 

 

 

 

 

Adauga comentariu