VIDEO EXCLUSIV. Consiliera Vioricăi Dăncilă pe probleme de sport joacă la "păcănelele" 6 din 49 la o agenție Loto din Zalău. Soțul său conduce echipa de volei din oraș de unde au "dispărut" 700.000 de lei

Consiliera Vioricăi Dăncilă pe probleme de sport, Gabriela-Daniela Coța și-a încercat astăzi, 15 iunie, în jurul orei 19.30, norocul la agenția Loto din cartierul zălăuan Brădet. Reporterii Ziarul de Sălaj au surprins în exclusivitate întreg evenimentul. Oficialul român a mers la agențiea Loto cu o mașină marca Mercedes cu numărul de înmatriculare B 104 ADN, pe care se pare că a primit-o chiar de la Guvernul României. Coța a fost însoțită de fata sa, o adolescentă de 20 de ani. După ce a stat aproximativ 10 minute în agenție, timp în care a pus câteva variante pentru extragerea de mâine, Daniela Coța a ieșit, iar în momentul în care a văzut reporterii, a luat-o în partea opusă locului unde a parcat mașina pentru a nu da ochii cu aceștia.

 

Daniela Coța - acționar la echipa de volei de unde au dispărut 700.000 de lei 

În același timp, Daniela Coța este și acționar al echipei de volei din Zalău, finanțată de Primărie și condusă chiar de soțul acesteia - Vasile. La echipa de volei, la ora actuală, sunt probleme financiare grave și nu este exclus ca oficialul român să-și încerce norocul tocmai pentru a face rost de bani pentru a nu intra în belea. Echipa de volei finanțată de Primăria Zalău are jucătorii neplătiți de peste trei luni, deși Primăria Zalău a virat încă din iarnă banii pentru salarii, după cum ne-a mărturisit primarul Ionel Ciunt. În total e vorba de aproximativ 700.000 de lei, adică 7 miliarde de lei vechi, care pur și simplu au dispărut. Din această cauză, echipa de volei a rămas cu un lot redus, jucătorii împrăștiindu-se care încotro. 

Familia Coța ar putea fi obligată de Primăria Zalău să restituie o căruță de bani 

Tot din cauza problemelor financiare, echipe de volei este în pragul dispariției. Echipa Volei Municipal Zalău este finanțată de Primărie, dar conform noilor reglementări privind finanțarea sportului din bani publici, managerul echipei trebui să aducă în bugetul formației bani și de la societăți private. Bugetul echipei se formează astfel - 90% din banii publici și 10% din bani privați, respectiv 3.100.000 de lei din bani publici și 10 la sută din bani de la acționari privați. 

Volei Municipal Zalău, echipa condusă în acte de Vasile Coța și de facto de Daniela Coța, riscă să rămână chiar și fără banii de la Primărie, dar chiar să dispară din peisajul sportiv. Asta deoarece managementul echipei nu a reușit să strângă cei  10% din bani privați. Dacă până pe data de 30 iunie, când se termină contractul de finanțare (contract înregistrat la Primăria Zalău cu numărul 267/12.07.2018), atunci echipa trebuie să restituie Primăriei Zalău banii încasați până în acel moment.. Din această cauză se poate ajunge chiar la situația în care Primăria să nu mai finanțeze echipa. 

Inclusiv primarul orașului Zalău, Ionel Ciunt, a recunoscut că la echipă sunt probleme financiare. 

Daniela Coța - omul care iubește scandalul și cum a ajuns mâna dreaptă a Vioricăi Dăncilă

Coța este recunoscută ca fiind o femeie căreia îi place mult puterea, dar și scandalul. A fost viceprimar al Zalăului din partea PSD în timpul USL (PNL + PSD) și a pus bazele primei televiziuni locale din județ. A plecat din fruntea Primăriei Zalău cu scandal după ce a fost găsită incompatibilă de ANI. Deși cei de la Agenția Națională de Integritate au declarat-o incompatibilă, cu sprijinul prefectului de la acea vreme, nimeni altul decât actualul primar al Zalăului, Coța a ținut de scaun cât de mult a putut. După ce în 2016 PSD a pus mâna pe Primăria Zalău, soțul Danielei Coța a primti un loc călduț la echipei de volei. În tot acest timp, Daneial Coța era și președinta organizației de femei a PSD Sălaj, unde s-a împrietenit foarte bine cu Viorica Dăncilă, cea care a condus organizația de femei la nivel național a PSD. Imediat după ce a preluat guvernarea, Dăncilă a luat în calcul numirea Danielei Coța într-o funcție, ținând cont de prietenia dintre acestea. În cele din urmă Coța a fost numită consilier pe probleme de sport, deși sălăjeanca nu are nimic în comun cu sportul. Motivarea Vioricăi Dăniclă a fost faptul că "Daniela Coța are merite deosebite în promovarea sportului". 

Contract cu SCANDAL. Vindea prezervative în chioșcuri, deși Primăria Zalău a obligat-o să vândă doar ziare

Daniela Coța nu a fost demisă doar cu scandal din fruntea Primăriei Zalău. Coța a mai fost protagonista unui scandal uriaș în Consiliul Local Zalău în anul 2015, atunci când Primăria a descoperit că în chiocșurile de ziare deținute de firma familiei se încalcă contracul încheiat între societate și administrația locală. Deși contractul prevedea doar vânzarea de ziare, reprezentanții Primăriei Zalău au descoperit că aceasta vindea ziare, reviste, cărţi, bilete autobuz, pixuri, plicuri, caiete, dosare, batiste hârtie, baterii, ţigări, brichete, cafea ness, aparate Gillette, gumă de mestecat, chibrituri, cartele de telefon, jucării, CD-uri, prezervative, acuarele, lipici, liniare, tampoane, prezervative, aparat pentru încasarea facturilor la utilităţi şi alte produse de papetărie. Coța a fost trimisă acasă din chioșcuri, iar Primăria Zalău a organizat o altă licitație, care a fost câștigată în cele din urmă tocmai de... Coța. 

În scandalul care s-a născut privind afacerea cu ziare, Daniela Coța susținea sus și tare, inclusiv în cadru oficial în Consiliul Local Zalău că prezervativele sunt complementare presei.  

Adauga comentariu