VIDEO. Cine este profesorul Ioan Leitan, premiat la Gala Sportului din Sălaj pentru înaltă performanță

Ioan Leitan (60 de ani) este unul dintre cei mai apreciați oameni atât de învățământ, cât și de sport din județul Sălaj. Este profesor de științe socio-umane, specialziarea filozofie și instructor de tenis, fiind cel care l-a intruit pe Cornel Florean, locul 1 la Turneul Campionilor din România.

Ioan Leitan este fiu al satului Doh, comuna Măeriște. S-a născut pe 27 februarie 1959, dar s-a apucat foarte târziu de sport, la vârsta de 40 de ani. A început timid să practice tenisul, până când a ajuns la un turneu în Baia Mare, unde percepția sa despre sportul alb s-a schimbat complet.

"Am ajuns la Baia Mare, unde la turneu era și Cristian Tudor Popescu și meciul era televizat. Am rămas surprins de anvergura acestui sport și atunci am decis să mă apuc serios de tenis", ne mărturisește Ioan Leitcan.

Profesorul se ocupă acum de mai mulți sportivi pe care îi ajută să atingă succesul. Tenisul este doar un hobby, el fiind de bază profesor de filozofie la Școala Postliceală din Zalău.

Ioan Leitcan a fost premiat de Clubul Sportiv Municipal Zalău în cadrul Galei Sportului pentru toată activitatea sa sportivă, fiind aplaudat la scenă deschisă de cei prezenți la eveniment. 

 

Adauga comentariu