VIDEO. În ce stadiu sunt lucrările la Cinematograful Scala

Potrivit celor spuse de primarul Ionel Ciunt, lucrările de renovare la Cinema Scala trebuie să fie finalizate până spre finalul lunii viitoare. În acest moment, interiorul cinematografului este tot un șantier și se lucrează de zori.

Dacă viceprimarul Teodor Bălăjel spunea în urmă cu câteva zile că cinematograful este în etapa finisajelor, noi spune încă mai sunt multe de făcut, după cum se poate observa și din fotografii. 

După modernizare, cinematograful nu va mai fi recunoscut. Va avea o sală mare de cinema cu 247 locuri,  un planetariu digital (singurul din vestul României) și o sală mică de cinema 3D. În foaier s-a propus o ”cafenea culturală”.

Proiectul de reabilitare este finanțat din fonduri guvernamentale în cadrul programului derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fonduri Europene prin Compania Națională de Investiții.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 15 milioane lei, inclusiv TVA, contribuția Municipiului Zalău fiind de 678 mii lei, inclusiv TVA și cuprinde: lucrări de demolare (corpul B), asigurarea utilităților, studiul de fezabilitate, lucrări  de instalații electrice, montaj sisteme audio-video, dotări cu echipament tehnologic audio-video și mobilier.

Adauga comentariu