Victoria lui Biden, coșmarul lui Iohannis și al lui Hellvig

Am stat cuminte toată noaptea de marți spre miercuri, lingând cafele și urmărind conturi de Facebook, live-uri, proiecțiile Fox News și CNN – de altfel dezgustători de-a dreptul prin non-jurnalismul promovat, am urmărit toate zbaterile și dezbaterile de ieri și azi noapte, urmăresc, cu atenție și îngrijorare, cum în cea mai mare democrație a lumii, ea, Democrația, a devenit un șervețel cu care politicienii se șterg la cur și privesc SUA ca pe o Românie mai mare, cu nimic mai presus - ceea ce mă face să-mi pară rău că nu sunt și eu acoperit, sau sorosist, sau globalist, sau măcar tefelist, ca să mă aflu și eu la colțul mesei câștigătorilor.

Nu știm încă care va fi out-come-ul final. Dar vreau să folosesc acest moment de letargie temporară din politica lumii ca să vă spun cum cred eu că va influența o posibilă victorie a lui Biden micuța noastră politică locală, reptiliană și dâmbovițeană.

Deși în vârstă, foarte în vârstă pentru a ajunge președintele SUA, Joe Biden este un dinozaur politic foarte înfometat de putere și la fel de dornic de răzbunare ca orice animal de pradă ce a supraviețuit bine de tot patru decenii în politica americană. Poate că nu va conduce el în întregime, dar cu siguranță va avea câteva apăsări dacă va lua mandatul de președinte. Iar una dintre țările care îl va interesa în mod special pe viitorul posibil președinte Joe Biden va fi România noastră scumpă și dragă.

Și nu pentru că suntem parteneri NATO, sau o țară de sclaveți, ci pentru că suntem țara din care a luat muie atunci când avea cea mai puțină nevoie.

O să vă dezvălui informații în premieră, după cum și perspectiva mea cu privire la alegerile americane este la rândul ei o premieră pentru România. Știu sigur că Serviciul Român de Informații, prin Eduard Hellvig, a dispus furmizarea de informații despre tot ce a făcut, mâncat, urinat și frecat Biden Junior în România, sau când a avut contact cu români de seamă, precum Popoviciu și alți panacotari din lumea noastră ”bună”. Sigur, o să spuneți că Hellvig nu avea ce să facă dacă i s-au cerut, din această postură de șef al SRI, informații și câtă vreme administrația americană era condusă de Trunp și de oamenii săi.

Și poate că ați avea dreptate să spuneți asta.

Dar în politică 1+1 fac 3, sau 7, sau chiar 0. În politică, când se schimbă kalimera, începe jihadul.

Ce vă pot spune este că, dacă Biden va ajunge președinte al SUA, va exista o recalibrare spectaculoasă a relațiilor americane cu președintele Klaus Iohannis – și nu una de bun augur. Pentru că oricât de bătrân e Biden, nu e cretin să creadă că Hellvig și SRI au furnizat dușmanului său electoral informații despre fiul său fără cunoștința lui Klaus Iohannis și fără să nu se aștepte la o ”răsplată”. Asta va însemna, în cazul în care Biden va câștiga, nu numai o intempestivă demisie a unor generali din serviciile secrete, nu numai lăsarea la vatră a lui Hellvig, ci și câteva arestări pe care DNA le-ar putea face din rândul ”înalților prelați” ai SRI. Deja, în România, persoane care sunt de ani în anturajul lui Biden vorbesc despre necesitatea construirii unei forțe politice de stânga cu premise progresiste, dar de alt tip și cu altă abordare, având în vedere rateul USR.

Să remarcăm faptul că, după ce a fost faultat în primul an din acest al doilea mandat de ghinionul COVID, nisipul din clepsidra lui Iohannis se scurge tot mai tare. Nu are nici guvernul său cu adevărat, nu are nici Parlamentul său și nici măcar un partid reformat pe care să se poată baza. Puterea sa pâlpâie și nu mai poate oferi puterea pe care o avea în primul mandat. Așa a pățit și Traian Băsescu, dacă bine vă aduceți aminte. Încaltea, s-a procopsit și cu dosare penale și cu dezvăluiri din trecutul securist, în plus i-au fost arestate și neamurile și amantele.

Tot ce știam despre politica românească s-ar putea să se schimbe dacă Biden câștigă. Ciolacu, Orban, Cioloș, Barna, Ponta șamd, ar putea fi înlocuiți în următorii patru ani cu o nouă generație de politicieni. Oculta mondială, aia a miliardarilor ascunși și a Zeilor Tehnologiei, nu mai are chef de experimente precum Trump, ci are chef să lupte pe față, murdar, ucigându-și adversarii până la a șaptea spiță. Fiindcă s-a mai întâmplat ceva.

Bezos de la Amazon, Zukerberg de la Facebook și supermiliardarii de la Google și Twitter erau cât pe aci să-și piardă afacerile, dar și-au dat seama de un lucru: că ei sunt adevărații stăpâni ai lumii și că o pot conduce fără să le mai ceară voie politicienilor.

Adauga comentariu