Vicepreședintele PNL Sălaj critică dur conducerea PSD a Consiliului Județean. Paul Maghiu: “Vorbim de un buget al sărăciei și al subdezvoltării. PSD Sălaj cheltuie banii contribuabililor pe mașină hibrid, server și multifuncțională laser“

Primarii sălăjeni s-au trezit cu cheltuieli suplimentare pe care nu le aveau anul trecut, după ce Guvernul a promis că le alocă 1.200 de lei pe locuitor, dar au primit doar o mie de lei. Consiliul Județean Sălaj a ales să rămână în vistierie cu o sumă importantă de bani, respectiv 140 de miliarde de lei vechi pe care vrea să o repartizeze în prag de alegeri, a declarat vicepreședintele PNL Sălaj Paul Maghiu. Este inadmisibil din partea majorității PSD-UDMR să șantajeze administrațiile sălăjene, pentru că există primării care nu au bugetul de funcționare asigurat pentru acest an, susține Paul Maghiu. Consilierii PNL Sălaj au votat împotriva bugetului, iar decizia nu a avut o componentă politică sau subiectivă. Vorbim de un buget al sărăciei și al subdezvoltării. 65% din buget este alocat pentru partea de funcționare și doar 35% pentru dezoltare subliniază Maghiu.

Consiliul Județean avea la dispoziție 28 de milioane de lei pentru a spijini primăriile pentru proiecte și partea de funcționare. PSD a decis să acorde aproximativ jumătate din acești bani, cu toate că toți consilierii PNL au solicitat acordarea sumei integrale. Există primari care nu-și pot creiona bugetele locale și au mari probleme în asigurarea bunei funcționări a localităților, având în vedere că din acest an plata indemnizațiilor și salariilor pentru persoanele cu dizabilități și asistenții personali ai acestora cade în sarcina primăriilor. PSD încearcă să-i țină la respect pe acești primari, promițându-le că după 26 mai după alegerile europarlamentare vor aloca și restul banilor. Încearcă să-i demobilizeze pe primarii noștri și eventual să-i mobilizeze pe proprii primari. PSD Sălaj consideră importatnt să cheltuie banii contribuabililor pe o mașină hibrid de 36 de mii de euro, un server de jumătate de miliard de lei vechi și o multifuncțională laser de 200 de milioane lei vechi. În aceste conditii și anul 2019 stă sub spectrul subdezvoltării. 172 de milioane de lei alocți pentru cheltuieli de funcționare și 9 milioane de lei pentru cheltuieli de dezvoltare dintr-un total de 181 de milioane, înseamnă că 95% s-au dus pentru fucționare și doar 5% pentru dezvoltare. Nu pot decât să parafrazez sloganul PSD: Sălajul merită mult mai mult“, a conchis Paul Maghiu.

Reamintim că bugetul propriu al județului și al serviciilor publice subordonate pentru anul 2019, aprobat de Consiliul Județean Sălaj se ridică la de 232.300,50 lei și a fost elaborat pe cele două secțiuni, funcționare și dezvoltare. Cei mai mulți bani vor fi folosiți pentru lucrări de investiții și dotări cu aparatură medicală, reparații la drumurile județene, apoi asistență socială și protecției copilului, învătământ, cultură și sport. “Cele mai importante sume sunt destinate sănătății pentru lucrări de investiții și dotări cu aparatură medicală, drumurilor județene pentru lucrări de investiții și reparații, asistenței sociale și protecției copilului, învătământului, culturii și sportului. Ne concentrăm pe atragerea de finanțări din toate sursele posibile, bani europeni, buget de stat și resurse proprii. În anul 2019 crește substanțial valoarea investițiilor, din care mai bine de jumătate sunt cele cu finanțare nerambursabilă din fonduri europene” a declarat Tiberiu Marc președintele Consiliului Județean Sălaj.

Adauga comentariu