V-ați luat țara-napoi în 2014? Sunteţi în pericol să vi-o luaţi şi în 2019. Acum scoateți banii!

Pe vremuri, bărbaţii şi femeile acestui neam se duceau la război pentru o idee, făceau puşcărie pentru credinţă şi erau gata să moară pentru un semen. Acum se vaită la televizor că nu mai pot fura așa cum se fura odată. Acum trebuie să vină procurorii cu SMURD-ul, nu cu duba, să-i descarcezreze din diversele afaceri în care s-au vârât pe când plezneau de sănătate și jefuiau bugetele statului cu zâmbetul pe buze. Acum fug să se operze de “buba” cât mai departe de Justiția română. Ce mi-e Nicușor Constantinescu, veșnic metastazat în diverse stadii ale unui cancer numit cleptomanie, ex-fugar prin Statele Unite ale Americii? Ce mi-e ex-madagascareanul Mazăre, sau ex-costaricana Udrea? Ce mi-e cancerul mitomaniei care ni se impune politico-economic de către o Gașcă Infracțională Organizată constituită din securişti de bine, tembeliziuni și politicieni, de-a valma şi sprijinită cu ștampila de prea mulți? Un penal șef și-a zgâriat gușa, urmașul său și-a julit genunchiul, urmaşul-urmaşului e singurul, deoamdată, care face puşcărie. Ce-a mai rămas prin politica de vârf, ori voiajează extrem de des, ori e prea senil, ori prea senină.

Salut, sunt Victor Lungu şi mă mir de erecțiile economice ale României. Alo, Finanţa Mondială? Sunt eu, România, vă sun să-mi daţi şi mie un miliard, două de euro, până iau salariul!

Ca Ceaușescu, din balcon, înainte de a se urca în elicopter, discotecarul de la Finanţe dă de pomană ce nu-i al lui. Băiete, încă o tură de 15% la bugetari, că sunt în pericol de periculozitate vătămătoare! Sare şi Veorica, ca Coana Leana, să completeze lista de concedii bugetare: încă o vineri liberă, la omul bugetar, vă rog! Să vadă şi ei cum se simte Preşedintele Iohannis când leagă concediile de vacanţe cu câte un concediu sau o vacanţă! Ce va fi după ei, de ce să le mai pese? Am ajuns să o trăim și pe aceasta: năvălitorul otrăvește fântânile și dă foc la holde înainte de a încerca să scape cu fuga din țară...

Că veni vorba despre Iohannis, poate pune mâna și ne tastează un mesaj pe Facebook (el, sau mim-ul angajat să-i fie purtător de cuvânt) despre situația creată în urma atingerii de către România a frumoasei datorii externe de 103,6 miliarde de euro. A, am uitat, încă îşi si-la-bi-seş-te dis-cur-sul de Zi-ua Ma-ri-nei.

Asta în timp ce socoteşte mintal, cu atenţie şi îngrijorare, dacă mai are bani în buget pentru un sejur cu avionul particular, sau dacă mai are de unde cere nişte „lavabilă” pentru dormitorul cel mare de la la vilă. Că nu mai e mult până în iarnă şi iar ajunge Preşedinte şi nu se face s-o ducă pe Întâia Doamnă într-un spaţiu neamenajat!

După erecţiile economice ale României, e timpul să mă minunez şi de cele politice ale lui Iohannis şi ale Opoziţiei (care o fi fiind aceea). Că veni vorba despre victorii iminente, îmi place cum Opoziţia (care o fi fiind aceasta) se comportă ca și cum Europarlamentarele ar fi dus-o direct la guvernare. Şi pe Iohannis direct în noul dormitor de la Cotroceni.

În realitate, PSD are majoritatea parlamentară, guvernul, o bună parte și din președintele Iohannis, controlează CSM, CCR, ICCJ, DNA, DIICOT, toată administrația centrală și locală. PSD încă există, economia duduie în conturile băieţilor deştepţi din toate domeniile.

Şi, gata!

Adauga comentariu