USR Sălaj îndeamnă tinerii să iasă la vot la alegerile europarlamentare. ''Ești tânăr! Poate n-ai votat în 2016. Poate nici nu ai ieșit la proteste. Dar ești dezamăgit. Și nu știi cum să o spui. De data asta votează"

USR Sălaj îndeamnă tinerii la vot pe 26 mai 2019 la alegerile europarlamentare. "Ești tânăr! Poate n-ai votat în 2016. Poate nici nu ai ieșit la proteste. Dar ești dezamăgit. Și nu știi cum să o spui. Să-ți spunem un secret: Ne lipsești! De data asta votează!"

Potrivit USR Sălaj cu cât mai multe persoane tinere merg la urne, cu atât mai mult cei aleși vor ține cont de ceea ce este important pentru tinerii alegători. De aceea este necesar votul tinerilor pentru o clasă politică mai responsabilă și mai atentă la nevoile pe termen lung ale României, politicieni noi, capabili să reprezinte cetățenii și să reprezinte România în Parlamentul European.

"Ne reîntâlnim în stradă, în luna martie, să strângem cele 200.000 de semnături necesare pentru ca USR să poată intra în această campanie. Vă prezentăm candidații noștri, aleși în mod democratic în USR, în care noi avem încredere că vor lupta pentru ca românii să se simtă cetățeni europeni oriunde vor alege să studieze, să muncească și să locuiască. Vă arătăm față în față cât de important este pentru viitorul imediat al României să ieșim la vot și să avem încredere că suntem cetățeni ai Europei, cu drepturi egale"

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc în intervalul 23 - 26 mai 2019. Reînnoirea legislativului european are loc la fiecare cinci ani. Alegerile europarlamentare din mai 2019 vor avea ca rezultat un Parlament European cu 705 membri, comparativ cu 751 în prezent, diferenţa fiind dată de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Astfel, din cele 73 de mandate europarlamentare deţinute de britanici, 46 vor dispărea, iar restul vor fi repartizate statelor membre care sunt subreprezentate în legislativul Uniunii Europene. 

sursa foto USR Sălaj

Adauga comentariu