USR a cerut DEMISIA GUVERNULUI DĂNCILĂ. Vezi ce a răspuns președintele executiv al PSD Sălaj

Imediat după încheierea referendumului, liderul USR, Dan Barna a cerut demisia Guvernului Dăncilă, explicând că o clasă politică responsabilă nu trebuia să arunce 40 de milioane de euro pe o fantasmă.

”Acest guvern este un guvern care trebuie să plece, este un guvern căruia îi cerem demisia pentru că acest guvern a aruncat 40 de milioane pe o fantasmă. O clasă politică responsabilă nu ar trebui să facă referendumuri care fragmentează societatea, care aduc o ruptură în societate. Şi eu sper că de luni societatea, românii vor reveni la problemele de care le pasă", a spus liderul USR, Dan Barna

În replică, deputatul Iuliu Nosa și președintele executiv al PSD Sălaj spune că actualul Guvern nu trebuie să plece pentru că și-a făcut doar datoria strict constituțional.

”Este o declarație politică. Pentru ce să demisioneze guvernul? Pentru că a organizat referendumul. Guvernul nu a făcut altceva decăt să răspundă unei scrisori semnată de 3 milioane de cetățeni ai României. Este un demers absolut constituțional și guvernul nu avea decât să pună în practică această solicitare” a declarat Iuliu Nosa, președintelșe executiv al PSD Sălaj.

Iuliu Nosa a vorbit și despre rezultatul referendumului de sambătă și duminică și s-a arătat surprins de numărul mic al românilor care au ieșit la vot. 

”Îmi pare rău de prezența scăzută la o acțiune civică desfășurată pe parcursul a doua zile, însă o respectăm. Personal am fost convins că o să depășim pragul de 30 %, dar se pare că ceva nu a funcționat corespunzător, iar rezultatul îl știm cu toții. Nu a fost o acțiune politică, a fost una cetățenească, iar în ultimele zile am participat la o serie de festivități în care preoții au anunțat despre organizarea referendumului.

 

Adauga comentariu