Unul dintre cele mai premiante vinuri spumante, Prosecco, este importat în România de un sălăjean din satul Halmășd

Alin Gabriel Buboi, un sălăjean în vârstă de 45 de ani din satul Halmășd este unicul importator al vinului spumant Prosecco V8+ în România. Sălăjeanul din Halmășd vinde Prosecco V8 în întreaga Transilvanie.  

Dragostea lui Alin pentru Prosecco  a început în urmă cu 23 de ani, în 1996, atunci când a emigrat în Italia. Tânăr fiind acesta a început să simtă italienește și să se apropie de tradiția italienilor pentru vinuri spumante. Alin ne-a dezvăluit că în Italia, Prosecco, acest vin spumant de fițe în România, a ajuns să fie băut de italieni inclusiv la dozator, înlocuind berea. 

Alin Buboi este unicul importator al vinului spumant de excepție, Prosecco V8+. Vinul a câștigat până la această oră 18 concursuri internaționale de mare prestigiu, chiar dacă este un produs relativ nou inclusiv pe piața internațională. Prosecco V8+ este produs de Genagricola Spa din Italia, firma deținută de Compania de Asigurări Generali, care a investit milioane de euro în acest proiect. La ora actuală, firma care produce Prosecco V8+ este cel mai mare proprietar de terenuri viticole din Italia. Pentru fabricarea acestui produs s-a achiziționat ultima generație de aparatură din domeniu, iar firma din Italia este printre puținii producători care folosesc sută la sută doar soiul de struguri Glera.

Alin Buboi, singurul distribuitor al vinului spumant în România ne-a mărturisit că are interdicție de a vinde produsul prin rețele de magazine, acesta fiind un produs exclusivist, distribuit doar în rețeaua Horeca. Produsul se bucură de un real succes în cluburile și localurile de top din Cluj, Bistrița, Baia Mare sau Satu Mare. Întreaga listă de locauri unde se poate achiziționa băutura este disponibilă pe pagina de facebook a companiei. 

Alin ne-a mărturisit că până la ora actuală nu a găsit un client nemulțumit de produsul pe care îl importă în exlusivitate. 

Adauga comentariu