Un zălăuan a fost prins băut la volan de două ori în aceeași zi

Un sofer din Zalău, de 43 de ani a fost prins băut la volan de două ori în aceeași zi. Totul s-a întâmplat ieri în decurs de câteva ore. 

Ieri, în jurul orei 17, un bărbat de 43 de ani, din Zalău, conducea autoturismul pe bulevardul Mihai Viteazul, pe direcţia Centru-Gară, iar din cauza nepăstrării distanţei faţă de autoturismul care circula în faţa sa, condus de un bărbat de 48 de ani, a intrat în coliziune cu acesta. Nu au rezultat victime, doar pagube materiale. Ambii connducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, însă pentru bărbatul de 43 de ani a rezultat o valoare de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Potrivit IPJ SĂLAJ, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Conducătorului auto i-a fost reţinut permisul de conducere până la soluţionarea cauzei, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, fără drept de circulație.

Tot ieri, zălăuanul de 43 de ani a fost depistat pentru a doua oară băut la volan, de data aceasta pe strada Gheorghe Lazăr, chiar dacă dreptul de a conduce era suspendat. A fost testat din nou cu etilotestul, iar rezultatul a indicat o valoare de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiretii infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Polițiștii sălăjeni desfășoară permanent activități, pe toate drumurile publice, pentru descurajarea celor care intenționează să conducă sub influența băuturilor alcoolice, dar și pentru tragerea la răspundere a celor care încalcă legea și pun în pericol siguranța traficului rutier.

foto - stirileprotv.ro

Adauga comentariu