Un tânăr de 25 de ani din comuna Coșeiu a fost depistat în trafic în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii i-au întocmit dosar penal

În data de 15 februarie 2019 un tânăr 25 de ani din comuna Coșeiu a fost depistat de polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Zalău pe Drumul Județean 110/A, între localitățile Guruslău și Coșeiu, în timp ce conducea un autoturism deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii i-au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj reamintește că în cazul depistării unui conducător auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice la volan, în funcție de concentraţia de alcool fapta se poate încadra ca și contravenție în cazul în care aparatul alcooltest afişează o valoare sub 0,4 mg/l alcool pur în aerul expirat și se sancţionează cu amendă şi suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile, infracțiune când aparatul alcooltest afişează o valoare de peste 0,4/l mg alcool pur în aerul expirat sau mai mare, iar în acest caz este obligatorie recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Conducătorul auto este condus la o unitate sanitară şi i se întocmeşte dosar de cercetare penală. Fapta se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă, iar dacă șoferul va fi condamnat pentru comiterea acestei infracțiuni permisul de conducere se anulează. Pentru șoferii care refuză să se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, legea prevede o sancţiune cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj desfășoară permanent activități pe toate drumurile publice pentru descurajarea celor care intenționează să conducă sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, dar și pentru tragerea la răspundere a celor care încalcă legea și pun în pericol siguranța traficului rutier. Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor, ne informează IPJ Sălaj.

sursa foto tribuna.ro

Adauga comentariu