Un tânăr de 24 de ani, din Zalău, EROUL zilei. A intrat în incendiul din Blocul Horea pentru a evacua locatarii

Un tânăr de 23 de ani, din Zalău a dat dovadă de un spirit de sacrificiu nemaiîntâlnit în Zalău. A intrat în foc riscându-și viața pentru a salva oamenii dintr-un incendiu. 

Claudiu, un zălăuan de 24 de ani, a fost primul salvator care a intervenit la incendiul de azi, din Blocul Horea, din Zalău. Eroul se întoarcea de la muncă când a zărit blocul în flăcări.

Nu a stat pe gânduri, și-a luat stingătorul din mașină și a urcat repede în apartamentul care ardea. A intrat pe burtă în apartament din cauza fumului negru și a început să-și golească stingătorul. A ieșit din apartament și a început să evacueze locatarii moment în care au ajuns și pompierii.

"Chiar atunci am ajuns acasă de la lucru și am vazut focul și o grămadă de oameni care stăteau să filmeze în loc să facă ceva. Am scos stingătorul din portbagaj și am alergat repede sus. Am intrat pe burtă, pe hol deoarece era foarte mult fum negru, am încercat să mă apropiu cât mai tare de camera și am golit tot stingatorul. Când am ieșit din apartament am văzut câ încep vecinii să iasă, și atunci au ajuns pompierii, am evacuat câțiva si am ajutat și pompierii la evacuare. Cred că au ars plastice și țesături sintetice la cum arată și mirosea fumul", ne-a povestit Claudiu. 


Tânărul erou spune că a rămas surprins de faptul că nimeni din grămadă de oameni nu a intervenit. Toți stăteau și filmau. Mai mult, acesta considera că a făcut un gest normal pe care toți ar trebui să-l facem. 

"Ce m-a durut cel mai tare a fost faptul că toți stateau și se uitau și filmau, nimeni nu a venit cu un stingător măcar, că poate de aveam 4, 5 stingătoare domoleam cât de cât focul. Consider că am făcut un gest normal, pe care toți ar trebui să- l facem, să fim uniți unul pentru celălalt, nu să stăm pe telefon și să filmăm când cineva are un necaz", a încheiat Claudiu.

La scurt timp după ce toți cei 35 de locatari au fost evacuați, Claudiu a foat preluat de un echipaj de Ambulanță pentru a primi ingrijiri medicale. 

Adauga comentariu