Un singur condamnat după accidentul din luna februarie a anului trecut, când patru tineri drogați au intrat cu mașina într-un gard

Patru tineri din Șimleu care anul trecut au produs un accident rutier, intrând într-un gard în Aghireș, drogați fiind, au primit sentința de la Tribunalul Sălaj. Judecătorii sălăjeni i-au achitat pe trei dintre cei patru tineri, unul singur fiind condamnat. 

După cinci termene de judecată, magistrații Tribunalului Sălaj s-au pronunțat în dosarul cu numărul 599/84/2018, în data de 21 decembrie 2018. Astfel, soferul, Ioan Vancea, Biro Șandor și Narcis Șandor, au fost a achitați, după ce au fost cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în timp ce Loredan Mândruț a fost condomant la plata unei amenzi penale de 1.350 lei, pentru comiterea aceleași infractiuni. De asemenea acesta trebuie să plătească și suma de 2.300 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Iată și sentința dată de magistrații de la Tribunalul Sălaj

”În baza art.396 alin.5 Cod procedură penală raportat la art.16 alin.1 lit.b) teza I Cod procedură penală, achită inculpatul SVN pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, prevăzută de de art.16 alin.1 din Legea nr.194/2011. II. În baza art.396 alin.5 Cod procedură penală raportat la art.16 alin.1 lit.b) teza I Cod procedură penală, achită inculpatul BS pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, prevăzută de de art.16 alin.1 din Legea nr.194/2011. III. În baza art.396 alin.5 Cod procedură penală raportat la art.16 alin.1 lit.b) teza I Cod procedură penală, achită inculpatul VIS, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, prevăzută de de art.16 alin.1 din Legea nr.194/2011. IV. În baza art.16 alin.1 din Legea nr.194/2011, raportat la art.61 alin.2, alin.3 şi alin.4 lit.c) Cod penal, cu aplicarea art.396 alin.10 Cod procedură penală, condamnă inculpatul MLF pentru comiterea infracţiunii de efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Amenda penală se va executa conform prevederilor art.559 Cod procedură penală. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art.63 Cod penal privind înlocuirea, în caz de neexecutare cu rea-credinţă, a pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii. În baza art.272 şi art.274 alin.1 Cod procedură penală, obligă inculpatul MLF la plata sumei de 2.300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat în cadrul procesului penal derulat faţă de inculpaţii SVN, BS şi VIS rămân în sarcina acestuia. Constată că inculpaţii SVN, BS şi MLF au fost asistaţi de apărători aleşi. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 21 decembrie 2018, la sediul instanţei”, se arată în sentința dată de Tribunalul Sălaj

Procurorii DIICOT Sălaj au cerut că cei patru tineri să fie condamnați, Sandor Biro, Loredan Mandruș și Ioan Vancea să primească inchisoare cu suspendare, iar pentru Narcis Sandor, DIICOT Sălaj a cerut condamnare cu executare fiind recidivist. 

Sentinața finală vă fi dată de Curtea de Apel Cluj, deoarece DIICOT Sălaj a atacat soluția. 

 

Adauga comentariu