Un șimleuan de 44 de ani a fost surprins în trafic de polițiști cu alcoolul la ''bord''. Oamenii legii l-au recompensat cu dosar penal

Poliţiştii rutieri au acţionat la nivel judeţean în perioada 22-24 martie pentru conștientizarea tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile și consecințele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație, în scopul adoptării unor conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.  Chiar în prima zi de control pe 22 martie, polițiștii șimleuani au oprit în jurul orei 22.30 pe strada Simion Bărnuțiu din Șimleu Silvaniei, un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani. La testarea cu alcooltestul s-a evidențiat o alcoolemie de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, indisciplina pietonală şi depăşirile neregulamentare au fost o prioritate la acest sfârșit de săptămână, pentru polițiștii rutieri. În urma verificărilor au fost aplicate 471 de sancțiuni contravenționale, din care 161 pentru încălcarea regimului legal de viteză, patru pentru depășiri neregulamentare, zece pentru nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni, iar diferenţa au constituit alte abateri. Valoarea sancțiunilor aplicate se ridică la 89.400 lei. De asemenea, în cadrul acțiunii au fost constatate și opt infracțiuni. Polițiștii au reținut 11 permise de conducere și au retras trei certificate de înmatriculare. Polițiștii rutieri recomandă șoferilororilor auto să respecte toate regulile de circulație, să conducă preventiv și să se asigure de buna funcționare a autovehiculului înainte de a porni la drum, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite.

sursa foto observator.ro

Adauga comentariu