Un șimleuan de 26 de ani a furat bani dintr-o unitate de alimentaţie publică din Zalău. Bărbatul a fost depistat la scurt timp de jandarmii sălăjeni

Jandarmii sălăjeni au depistat un bărbat de 26 de ani din Şimleu Silvaniei care a sustras o sumă de bani dintr-un birou administrativ aparţinând unei unităţi de alimentaţie publică de pe raza municipiului Zalău. Fapta s-a petrecut în data de 26 aprilie în jurul orei 11.39, când o persoană a apelat numărul unic de urgenţă „112” reclamând sustragerea unei sume de bani de către o persoană necunoscută. În jurul orei 12.45, pe bulevardul Mihai Viteazul din Zalău un echipaj de jandarmi a depistat persoana în cauză, un bărbat de 26 de ani din Şimleu Silvaniei. În urma verificărilor s-a stabilit că, în jurul orei 11.30, acesta a pătruns într-un birou administrativ aparţinând unei unităţi de alimentaţie publică de pe raza municipiului Zalău, de unde a sustras, dintr-un portmoneu aflat pe masă, suma de 2.100 de lei. Pe numele șimleuanului au fost întocmite acte de sesizare privind săvârşirea infracţiunii de furt conform Codului Penal, acte ce au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău pentru continuarea cercetărilor. Prejudiciul a fost recuperat parţial.

În data de 28 aprilie în jurul orei 12.45, un bărbat de 29 de ani domiciliat în localitatea Crasna a fost depistat în timp ce pescuia pe Valea Crasnei, în apropierea Barajului Vârşolţ. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 600 de lei, conform O.U.G privind pescuitul şi acvacultura, pentru pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie. Măsura de prohibiţie pentru pescuit în anul 2019 s-a stabilit pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie – 9 iunie inclusiv, reamintește Inspectoratul de Jandarmi Județean Sălaj.

Adauga comentariu