Un sat din Sălaj sub TEROARE. Romii fac legea: ”Ne amenință că ne omoară cu săbiile. Ne-au spart casele și mașinile” (VIDEO)

Un sat din Sălaj trăiește sub teroarea romilor de mulți ani. Un locuitor, sătul de probleme iscate de aceștia, s-a hotărât să vorbească și a făcut niște mărturisiri cutremurătoare. Polițiștii au întocmit peste 10 zece dosare penale și multe dintre ele au ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Șimleu. 

Este vorba despre satul Huseni, din Comuna Crasna. De mai bine de 7 ani a început un scandal de la o casă, iar de atunci o comunitate de romi își terorizează vecinii. Un locuitor din sat la care nu îi vom divulga numele din motive de siguranță, a explicat în exclusivitate pentru Ziarul de Sălaj, calvarul prin care trece el și familia lui. Acesta susține că totul a început în urmă cu aproxiamtiv 7 ani. Atunci a început un scandal de la o casă, iar tot de atunci a început și teroarea pentru familia acestuia. Locuitorul din Huseni spune că în tot acest timp, vecinii lor i-a amenințat cu moartea, ba că îi omoară cu sabiile, ba că trec peste ei cu mașinile. Ultimul eveniment de acest gen a avut loc în 4 august, când acesta a primit amenințări și i-a fost lovita mașina cu o bâtă, iar mai multe cioburi de la un geam al mașinii au sărit peste un copil de doi ani jumate. 

”Totul a început acum șapte ani de la o casă. Atunci vecinii ne-au amenințat că ne omoară cu sabiile. Acum un an a ne-au urmărit la 2 noapte când veneam acasă să ne omoare. Au dat an mașini în casea și nu se tem de politie de jandarmi. Nu-i interesează de amenzi.Marți acum o săptămână (4 august 2020) ne-au urmărit cu doua mașini, ne-au lovit în spatele mașinii, după care unul dintre ei s-a dat jos din mașina lui și ne-a lovit gemurile mașinii cu un fier. În spate se afla un nepot de-al meu de 2 ani jumate, căruia i-au sărit cioburi din geam pe față. O altă mașină condusă de tatăl băiatului care ne-a tamponat din spate a vrut sa ne lovească dar Dumnezeu nu l-a ajutat și a intrat în șanț”, ne-a povestit locuitorul din Huseni. 

Ce spune Poliția Sălaj

Potrivit informațiilor primite de la IPJ Sălaj, până în prezent au fost întocmite 13 dosare penale care au legătura cu romii din Huseni, iar o parte dintre ele au fost finalizate și trimise la Parchetul de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei. De asemenea, pentru incidentul din 4 august 2020, polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de distrugere și amenințare.

”La data de 4 august a.c., ora 15.10, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Crasna au fost sesizați prin plângere de către un bărbat de 34 de ani, din comuna Crasna, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în timp ce se afla cu autoturismul în localitatea Crasna, un tânăr de 22 de ani, l-a amenințat și a lovit cu o bâtă autoturismul. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de distrugere și amenințare”, ne-a transmis IPJ Sălaj. 


 

Adauga comentariu