Un pieton a suferit răni grave după ce a fost lovit de roată desprinsă de la un autoturism. Șoferul a fugit de la locul faptei

Un accident de circulație, petrecut ieri, pe raza localității Agrij a avut urmări destul de grave pentru un pieton. Mai exact, un adolescent în vârstă de 20 de ani, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule (autoturism şi remorcă), pe raza localităţii Agrij, din cauza unei defecțiuni tehnice la sistemul de rulare al remorcii s-a desprins roata dreapta spate şi a lovit pietonul, un bărbat de 40 de ani, care se deplasa pe partea carosabilă în același sens de mers. Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a pietonului.

Potrivit IPJ Sălaj, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunile de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor şi vătămare corporală din culpă, fapte prevăzute de Codul Penal.

Peste 30 de accidente de circulație cu părăsirea locului faptei

În anul 2018, în  Sălaj s-au petrecut 31 de accidente de circulație în care autorii au părăsit locul faptei fără încuviințarea Poliției sau a procurorului, aceștia fiind identificați ulterior. Dintre acestea, 12 accidente de circulaţie au fost grave, soldate cu un mort, 11 răniţi grav şi trei răniţi uşor, şi 19 accidente uşoare, soldate cu 20 de răniţi.

”Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale  examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani”, se arată într-un comunicat al IPJ Sălaj. 

 

Adauga comentariu