Un pădurar din Sălaj, aproape să fie OMORÂT cu un topor. Agresorul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Un bărbat din Sălaj a fost arestat pentru 30 de zile, în cursul zilei de ieri, fiind acuzat de infracțiunea de ultraj. Bărbatul H.M. a fost surprins de un pădurar în timp ce tăia lemne dintr-o pădure, pe fondul unui  conflict verbal cu acesta, i-a aplicat o lovitură cu toporul în zona capului.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că, în dosarul nr. 10/P/2021, prin ordonanţa din data de 17.01.2021 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul HM cu privire la infracţiunea de ultraj, faptă prevăzută de art. 257 alin (1) raportat la art. 32 raportat la art. 188 alin (1) şi (2) din Codul penal şi pedepsită cu închisoarea de la 6 ani şi 8 luni la 12 ani şi 6 luni.

Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit că în ziua de 16.01.2021, în jurul amiezii, după ce a tăiat fără drept mai mulţi arbori din pădurea situată în apropierea locuinţei inculpatului din localitatea Cerişa, comuna Halmăşd, judeţul Sălaj, fiind surprins de pădurarul RAI ce-şi exercita atribuţiile de serviciu, pe fondul unui conflict verbal cu acesta, i-a aplicat o lovitură cu toporul în zona capului.

La faţa locului s-au deplasat organele de poliţie şi Ambulanţa, pădurarul RAI fiind transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. 

La data de 16.01.2021 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore faţă de inculpatul HM, iar la data de 17.01.2021 acesta a fost prezentat la Tribunalul Sălaj cu propunere de arestare preventivă, judecătorul de drepturi şi libertăţi dispunând arestarea pentru 30 de zile a inculpatului. 

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale. 

Precizăm faptul că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, ne-a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj. 

 

 

foto - adevărul.ro și deschide.md

Adauga comentariu