Un microbuz de transport de la EUROPOP a fost furat. Hoțul a făcut accident. Nu avea permis și a fost băut

Un tânăr de 21 de ani din comuna Ip a furat un microbuz de la firma de transport EUROPOP și a produs un accident de circulație.

Mai exact, din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit că tânărul a furat autovehiculul, care se afla parcat, dar cu cheile în contact, de pe raza localităţii Marin. În timp ce se deplasa cu maşina prin localitate, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a intrat într-un cap de pod, după care a fugit, fiind prins în scurt timp.

”Din câte știm microbuzul esre avariat destul de tare. Paguba este mare”, ne-a declarat un reprezentat al firmei EUROPOP

Mai mult, testarea cu aparatul alcooltest a evidenţiat o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, tânărul nu deţine nici permis de conducere. În acest caz, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, conducere fără permis şi furt în scop de folosinţă.

149 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii rutieri

În data de 26 noiembrie, polițiștii sălăjeni au acţionat în comun cu efective şi mijloace de poliţie rutieră ale inspectoratelor de Poliţie Judeţene Bihor, Cluj, Maramureş şi Satu Mare, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere grave.

Oamenii legii au aplicat 149 de sancțiuni contravenționale, din care 48 privind nerespectarea regimului legal de viteză, 36 pentru neutilizarea centurii de siguranță, două pentru depăşiri neregulamentare, două pentru neacordarea de prioritate la pietoni, iar diferența au constituit alte abateri.

De asemenea, au fost constatate patru infracţiuni, din care două infracțiuni de conducere fără permis, o infracţiune de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice şi o infracţiune de furt de autovehicul în scop de folosinţă. Polițiștii au reținut patru permise de conducere și trei certificate de înmatriculare.

 

Adauga comentariu