Un medic din Șimleu Silvaniei a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj l-au trimis în judecată pe medicul dentist EID MOHAMED pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Medicul este acuzat că în cadrul cabinetului său din Șimleu Silvaniei nu a înregistrat în evidența contabilă mai multe sume de bani achitate de către pacienți.

Deși prejudiciul este foarte mic, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Crin Bologa, ne-a precizat că nu mai există altă variantă decât trimiterea în judecată deoarece au fost modificate în ultima perioada legile justiției.

Tribunalul Sălaj ne-a comunicat faptul că "inculpatul, în perioada perioada 2014  –  2015, în calitate de reprezentant al Cabinetului nu a înregistrat în evidenţa contabilă venituri în cuantum de 4.090 lei, reprezentând sume achitate de martori, nu le-a declarat la organele fiscale competente, creând astfel un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 654 lei, reprezentând impozit pe venit, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. În ceea ce priveşte sumele de 700 lei şi 300 euro, achitate de martora (...), în perioada iunie - iulie 2015, având în vedere că la data de 26.10.2015 inculpatul a restituit martorei sumele primite, neînregistrarea acestor operaţiuni în documentele contabile nu a fost de natură a produce prejudicii bugetului de stat", susține purtătorul de cuvânt al Tribunalului. 

sursa foto - adevarul

 

 

Adauga comentariu