Un elev de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Pericei a fost ELIMINAT de la proba la Limba şi literatura maternă din cadrul Evaluării Naţionale

Un elev sălăjean a fost eliminat din examen, la ultima probă din cadrul Evaluării Naţionale susținută astăzi de absolvenţii clasei a VIII-a, proba scrisă la Limba şi literatura maternă. În judeţul Sălaj s-au înscris la această probă 380 elevi dintre care au fost prezenți 358, iar 22 au absentat. Un elev, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Pericei căruia i-a sunat telefonul mobil în timpul probei scrise a fost eliminat din examen. Conform metodologiei, tentativa de fraudă este sancţionată cu acordarea notei 1 (unu) la proba respectivă şi cu eliminarea din sala de examen.

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației Naționale, primele rezultate, înainte de contestaţii vor fi afişate în data de 25 iunie 2019 până la ora 12. Eventualele contestaţii vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 14 şi 20, urmând ca rezultatele finale să devină publice pe data de 29 iunie, potrivit biroului de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj.. 

foto: A1.ro

Adauga comentariu