Un doctor suține că în Sălaj au fost reacții secundare după vaccinarea împotriva COVID-19

Csakvari Alexandru, medic primar medicină de familie, coordonatorul Centrului de vaccinare nr. 2 - Cercul Militar Zalău suține că au existat câteva câteva reacţii secundare la vaccin, dar toate au fost controlabile. 

“Până la ora actuală am avut câteva reacţii secundare la vaccin, dar toate au fost controlabile. Personalul este foarte bine pregătit şi avem dotări şi echipamente adecvate. Sperăm ca odată cu vaccinarea unui număr cât mai mare de cetăţeni să avem şi o mobilitate mai bună, atât în interiorul ţării cât şi în afară, pentru persoane care doresc să călătorească în străinătate. Ar fi foarte bine dacă toată lumea şi-au lua informaţiile despre vaccinare de la persoane specializate în domeniul medical şi nu informaţii din surse neautorizate. La ora actuală se ştie că vaccinurile sunt foarte sigure şi s-a vaccinat un număr foarte mare de persoane la nivel european şi mondial”, susâine doctorul Csakvari Alexandru.    

Până în prezent, din 17 ianuarie au fost vaccinate la acest centru 6.833 de persoane, dintre care 3.635 cu prima doză şi 3.198 au făcut două doze, adică inclusiv rapelul, pentru vaccinul Pfizer, iar pentru linia Astra Zeneca, ce a fost deschisă în 15 februarie, până în 7 aprilie au fost vaccinate 4.773 de persoane cu doza I, rapelul urmând a se face la 56 de zile. 

În Sălaj sunt deschise în prezent 10 fluxuri de vaccinare, dintre care patru în Zalău şi câte unul în Şimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei, Jibou, Ileanda, Hida şi Crasna.

În perioada imediat următoare, vor mai fi deschise patru fluxuri de vaccinare, la Zalău (2), Şimleu Silvaniei şi Sărmăşag şi se va mări numărul de doze administrat zilnic în fiecare centru de vaccinare.

Adauga comentariu