Un amplu program educativ adresat elevilor aflaţi în primul an de studiu. ,,Şcoala Siguranţei Tedi” îi învață să conștientizeze și să evite posibilele pericole

În cursul anului şcolar 2018-2019 se derulează a doua ediţie a Programului naţional ,,Şcoala Siguranţei Tedi”, unul dintre cele mai ample programe educative derulate la nivel național, care îi învață pe elevii de clasa întâi cum să fie în siguranță pe stradă, în drumul spre şcoală şi spre casă, dar și în perioada vacanțelor. Poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi a Serviciului Rutier au participat la patru întâlniri cu elevii din cadrul unităţilor de înăţământ din Sălaj. Un element important al acestor acțiuni este educarea copiilor, astfel încât să conștientizeze posibilele pericole, să învețe cum să le evite și cum să procedeze în cazul apariției acestora..

În județul Sălaj, proiectul este implementat de către Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj, prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității şi Serviciul Rutier în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sălaj. La nivelul judeţului Sălaj s-au înscris şapte unităţi de învăţămănt. Începând cu luna februarie s-au desfăşurat activităţi în cadrul unor discuții interactive. Poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi a Serviciului Rutier au participat la patru întâlniri cu elevii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Simion Bărnuţiu” Bocşa, Școlii Gimnaziale nr.1 Vîrşolţ, Școlii Gimnaziale nr. 1 Boghiş, unde le-au prezentat principalele reguli de comportament în trafic, indicatoarele rutiere, aspecte privind trecerea pentru pietoni şi le-au explicat semnificaţia semaforului pentru pietoni. Activităţile preventive din cadrul Programului ,,Şcoala Siguranţei Tedi” vor fi continuate de poliţiştii de prevenire şi rutieri sălăjeni până la încheierea anului şcolar 2018 – 2019.

Adauga comentariu