Un adolescent de 17 ani din Zalău a arbitrat meciul Simonei Halep de la Cluj

Simona Halep a făcut astăzi, 15 iunie, echipă cu Marius Copil într-un meci de tenis demonstrativ ce a avut loc la Cluj-Napoca, în BT Arena, în cadrul Sports Festival. Halep și Copil au jucat contra Danielei Hantuchova și Fognini Fabio (numărul 10 ATP). Meciul a fost câștigat de echipa din România.

Ca un aspect inedit, partida a fost arbitrată de un tânăr de doar 17 ani din Zalău. Adolescentul Andrei Brisc, multiplu medaliat la competiții de tenis, a fost arbitrul de scaun al partidei. Tânărul zălăuan s-a aflat pe scaunul arbitrului după ce, înainte a mai arbitrat turnee importante, inclusiv în Suedia. 

Andrei Brisc este proaspăt absolvent al clasei a XI-a de la Colegiul Național "Silvania" din Zalău. Joacă tenis de la vârsta de 9 ani, iar de la 10 ani a devenit pasionat și de arbitraj. În luna aprilie a absolvit Scoala Nationala de la Timisoara, devenind astfel Arbitru National de Scaun. Până acum Andrei a arbitrat si la linie, la evenimente cum ar fi Sports Festival 2018, WTA BRD Bucharest Open 2018 sau Cupa Davis România vs Polonia.

 

Adauga comentariu