''Umblă Moartea liberă pe străzi, eliberată de Dragnea și Nicolicea, iar noi stăm cu mâinile-n sân!'' USR lucrează la legea pentru abrogarea recursului compensatoriu

Sub sloganul Umblă Moartea liberă pe străzi, eliberată de Dragnea și Nicolicea, iar noi stăm cu mâinile-n sân! USR prin deputatul Stelian Ion lucrează la redactarea Legii pentru abrogarea monstruosului "recurs compensatoriu". Propunerea a venit de la guvern cu un filtru judiciar, era o formă a liberării condiționate, dar a fost măcelărită de deputatul PSD Eugen Nicolicea, în Camera Deputaților. USR s-a opus, a venit cu amendamente și a atacat-o la Curtea Constituțională, însă fără niciun rezultat.

 

 

''Am încercat să o îmblânzim cu amendamente, am atacat-o la CCR, dar degeaba. A ieșit o lege criminală, dar "constituțională". Dacă vrem să nu mai moară oameni nevinovați, trebuie să o abrogăm în regim de urgență! În acest caz ar trebui dată o OUG de abrogare pentru că este ditamai urgența: mor oameni, sunt violate femei, sunt tâlhăriți românii pe stradă de infractori eliberați înainte de termen, fără discernământ'', a declarat Stelian Ion, deputat USR.

Președintele USR Sălaj, Cosmin Cristian Viașu a declarat că în aceste zile legea va fi definitivată și apoi depusă la Parlament. Tototdată atrage atenția asupra pericolelor la care suntem expuși, dovadă fiind evenimentele violente din ultima perioadă a căror autori sunt nimeni alții decât beneficiarii Legii recursului compensatoriu, act normativ trecut în Parlament de majoritatea PSD-ALDE. Cristian Viașu a amintit că USR a avertizat că exact asta se va întâmpla cu cei eliberați în baza legii recursului compensatoriu, amintind de atacuri, tâlhării și violuri, săvârșite de cei eliberați în baza acestei legi, iar cea mai recentă, crima din Mediaș, unde un bărbat din Alba domiciliat fără forme legale în Mediaş, și-a înjunghiat victima în picior, în zona arterei femurale, după un scandat pornit într-un club. Victima a fost transportată la Spitalul Municipal Mediaş, însă a decedat. Agresorul are 30 de ani şi a mai fost condamnat pentru omor, fiind eliberat recent în baza recursului compensatoriu.

sursa foto facebook USR

Adauga comentariu