Ultimul fluier pentru Otto Anderco. Fostul mare arbitru FIFA s-a stins în această diminineață

Fostul mare arbitru FIFA, Otto Anderco a trecut la cele veșnice în această dimineață. Otto Anderco a pus căpăt meciului cu viața la Centrul Social „Sfântul Gheorghe”, din Românaşi, unde trăia de ceva timp.  

Otto Anderco s-a născut în Satu Mare, în 18 iunie 1935. A fost unul dintre cei mai mari arbitri români ai tuturor timpurilor. A arbitrat timp de 11 ani, din 1970 și pâna în 1981. Apogeul l-a atins în 1980, când a făcut parte din brigada care a condus finala Campionatului European, RFG - Belgia. 

Fostul arbitru FIFA a condus 177 de meciuri în Liga Națională, având în palmares și două finale ale Cupei României. 

După ce a pus punct cu arbitrajul, Anderco s-a retras în Satu Mare unde condus la un moment dat Asociația Județeană de Fotbal Satu Mare. 

După retragarea din activitatea de arbitraj, acesta s-a retras în orașul natal, devenind la un moment dat și președinte al Asociației Județene de Fotbal Satu Mare. De mai bine de 20 de ani, Anderco trăia în Zaău alături de soția sa, în în ultima perioadă s-a confruntat cu multe probleme de sănătate. Din păcate, azi-dimineață s-a stins la  la Centrul Social „Sfântul Gheorghe”, din Românaşi

 

Adauga comentariu