ULTIMA ORĂ. Curtea de Apel Cluj a validat mandatul european de arestare al lui Cristian Vlad Riza. VIDEO

Curtea de Apel Cluj a decis ca Cristian Vlad Riza trebuie să plece în Germania să dea socoteală faptelor sale. 

Judecătorul Claudia Ilieș, de la Curtea de Apel Cluj, a admis cererea autorităților din Germania de a-l trimite pe Cristian Vlad Riza peste graniță, în baza mandatului de arest preventiv, eliberat de judecătorii din Nurnberg. 

Vlad Cristian Riza, singurul reținut după descinderile de ieri, a fost adus la instanță unde s-a judecat cererea autorităților din Germania pentru ca acesta să fie transferat acolo. 

Instanța a admis cererea validării mandatului european și au dispus reținerea lui Riza pentru 30 de zile, timp în care acesta va fi predat autorităților din Nurnberg. Curtea de Apel Cluj a cerut ca în cazul în care Riza va fi condamnat pentru evaziune fiscală, acesta să își ispășească pedeapsa în penitenciarele din România. 

După perchezițiile de ieri-dimineață, peste 30 de persoane au fost conduse la audieri și ulterior lăsate în libertate, mai puțin Vlad Cristian Riza, suspectul pentru care nemții au cerut deja mandat european de arest. Concret, autoritățile din Germania au descoperit că, prin intermediul firmei RD Automobile pe care acesta a înființat-o cu Daniel Soava, acesta a derulat mai multe operațiuni economice frauduloase. Potrivit surselor, Cristian Vlad Riza ar fi cauzat Germaniei un prejudiciu de peste 6 milioane de euro, prin comerț fraudulos cu mașini. 

 

 

sursa - Ziarul de Cluj

 

Adauga comentariu