ULTIMA ORĂ. Acțiune AMPLĂ a polițiștilor rutieri pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente. VIDEO

De la ora 07.00, drumurile din județ au fost luate cu asalt de polițiștii rutieri sălăjeni. Oamenii legii desfășoară azi o amplă acțiune cu scopul de a combate cauzelor generatoare de accidente.

Efective de poliști au fost prezente încă de dimineață în toate orașele din județ, dar și pe drumuri județene. Un lucru îmbucurător este faptul că în prima oră de la debutul acțiunii, polițiștii nu au aplicat nicio sancțiune. Oamenii legii le-au cerut șoferilor actele și i-au testat cu aparatul alcooltest, rezultatul în toate cazurilor fiind zero.

11 morți în primele 6 luni ale anului 2021

Potrivit IPJ Sălaj, în primele 6 luni ale anului 2021, în județul Sălaj, s-au produs 32 de accidente de circulație grave, soldate cu 11 morți și 25 de răniți grav.

Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj, prin structurile de poliție rutieră, în perioada analizată, a organizat și desfășurat 420 de acțiuni cu efective mărite, având ca scop combaterea principalelor cauze generatoare de accidente și creșterea gradului de disciplină rutieră.

Prin raportare aceeași perioadă a anului trecut, în ceea ce privește accidentele grave, în 2021 s-a înregistrat un număr cu 15 mai mic decât în primele 6 luni ale anului 2020. De asemenea, numărul persoanelor rănite grav a scăzut cu 25, însă și-au pierdut viața pe șosele, cu 4 persoane mai mult.

În comparație cu primele 6 luni ale anului 2019, când s-au înregistrat 60 de accidente grave, soldate cu 14 morți și 56 de răniți, în prima jumătate a anului curent s-au înregistrat scăderi majore, respectiv s-au produs cu 28 de accidente grave mai puțin.

Totodată, numărul persoanelor decedate a scăzut cu 3, iar cel al persoanelor rănite grav, cu 31.

Analiza dinamicii accidentelor grave înregistrate în primele 6 luni ale anului curent arată că cele mai multe accidente s-au produs din cauza abaterilor comise de conducătorii de autovehicule, 26 din totalul de 32. Acestea s-au soldat cu 9 morți și 21 de răniți grav.

 

Adauga comentariu