UDMR Sălaj s-a arătat surprins de rezultatul referendumului. Vezi ce a zis președintele filialei din Sălaj

Președintele UDMR Sălaj, Sereș Deneș a declarat pentru Ziarul de Sălaj că rezultatul referendumului familiei este unul surprinzător și dezamăgitor. Deputatul a explicat că un factor important asupra rezultatului final a fost lipsa unei campanii de informare.

”Rezultatul referenudmul este surprinzător pentru mine și dezămăgitor în același timp. Eu cred că lumea nu a înțeles sensul și importanța acestui referendum. Cred că puțină campanie de informare din partea tututor ar fi fost binevenită ca lumea să fie în cunoștință de cauză și să meargă la vot. Trebuia să se facă mai multă campanie, mai mult și întrebarea de pe buletinul de vot a fost una neînțeleasă de români. Sigur au fost și oameni care au știut despre ce este vorba, însă oamenii de rând nu prea au înțles mare lucru de la acest referendum și drept urmare au stat acasă. A fost o inițiativă cetățească a peste 3 milioane de români și nu una politică”, ne-a declarat președintele UDMR Sălaj, Seres Denes.

Vă reamintim că sâmbătă și duminică s-a desfășurat referedumul pentru redefinirea familiei. Românii au fost chemați la vot pentru a raspunde cu DA sau NU la întrebarea ”Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”. Pentru a se valida referendumul, trebuia o prezență la urne de 30% și o rată de răspuns cu DA de 25%. Pe parcursul celor două zile au ieșit la vot 3.731.704 de români din 18.278.496 alegători înscriși pe listele electorale, reprezentând o prezență la urne de doar 20,41%, fapt ce a dus la invalidarea referendumului. 

 

 

 

Adauga comentariu